3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çalışma grubu oluşturuldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Okut, sivil toplum örgütleri ve kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yürütmek amacıyla 100 öğretim üyesinin yer aldığı 12 çalışma grubu oluşturduklarını kaydetti. 

Üniversitenin halkla iç içe olması gereken bir kurum olduğunu kaydeden YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okut, kurum ve sivil toplum örgütlerin her projesine danışmanlık edecek çalışma gruplarının oluşturduklarını kaydetti. 

İlin sosyo ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak çalışma gruplarını oluşturduklarını ifade eden Prof. Dr. Okut, 'Van ilinde halkla ilişkiler ve üniversite-paydaş', 'Sağlık koşullarının iyileştirilmesi', 'Eğitim sorunları', 'Kültür ve spor yaşamı', 'Şehir planlaması ve çevre', 'Sosyo ekonomi gelişmesi', Potansiyel yatırım alanlarının kaldırılması', 'Enerji sorunu ve alternatif enerji, 'Üniversite ve sanayi işbirliği', 'El sanatları', 'Bitki ve hayvansal üretimi' ile 'Van ilinin zemin çalışma grubu' olmak üzere oluşturulan 12 grupta 100 öğretim üyesinin görev aldığını kaydetti. 

Çalışma grupların bütün oluşumlarını tamamladıklarını da kaydeden Prof. Dr. Okut, "Oluşumlarını tamamlayan çalışma gruplarımızdan ilk olarak 'Van ilinde eğitim sorunları çalışma grubu' İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyerek ilin eğitim sorununu masaya yatırıp eksik ve sorunlarının tespitini yaptı. Çalıştay sonunda tespit edilen sorunların giderilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte giderilmesi için plan ve projeler üzerinde çalışılıyor. Diğer 11 çalışma grubumuz ise önümüzdeki günlerde ilgili kurum ve sivil toplum örgütleri ile birlikte aynı şekilde geniş katılımlı bir çalıştaylar düzenleyerek ilin eksikliklerini tespit ederek profilini çizecekler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 12:17:39
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 12:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?