2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Çamaşır Evi hayırlı olsun

İsviçre'nin Basel Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Van Dayanışma Derneği tarafından, Van'ın Bostaniçi Beldesi'nde kadınlara yönelik 'Maya Kadın Dayanışma Merkezi ve Çamaşır Evi' açıldı. 

Bostaniçi Beldesi'nde düzenlenen açılış törenine, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, Ağrı Doğubayazıt İlçe Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, DTP Van İl Başkan Vekili Selim Ertaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Gülcihan Şimşek, böylesi bir hizmete imzanın atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bunun kadınlara yönelik bir hizmet olduğunu ifade eden Şimşek, son dönemlerde kadına yönelik şiddetin arttığını, kadının eğitimi ve sağlığına dikkat edilmediğini kaydetti. 

Kadın sorununun dünyanın her yerinde yaşandığını anlatan Şimşek, "Biz de İsviçre'den, çok uzaklardan Basel Belediyesi Van Dayanışma Derneği'nin bize sunmuş olduğu katkılarla böylesi bir evi kadınlarımızın hizmetine sunduk. Hepsini hayırlı olsun diyorum. Çünkü böylesi bir ev, kadın, çocuk ve toplum sorununa dönük daha güçlü bir çalışmayı örgütlemek için burada hizmet verecektir. Çamaşır evimiz 2 bin metrekare alan üzerine kuruludur. 130 bin YTL'ye mal olan bu birimde 2 adet yıkama odası, 2 adet ütü odası, 1 kadın eğitim odası, 1 çocuk odası bulunuyor. Kadınların eğitimi için bir sosyolog, bir anne ve çocuk eğiticisi ve bir de yardımcı eleman bulunuyor" dedi. 

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay'ın da yaptığı kısa konuşmaların ardından çamaşır evinin açılış kurdelası mahalleli kadınlar tarafından kesildi. Çamaşır evinin yapımında emek harcayan kadınlara plaketlerinin verilmesinin ardından mahalli sanatçıların seslendirdiği Kürtçe parçalar, kadınların halayı ile tören sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
beyhan uyan IP: 85.110.109.xxx Tarih : 11.11.2008 23:18:49

bostaniçi belediye başkanı gülcihan şimşeği göreve geçtiği ilk günden bu yana kadınlarımıza analarımıza,gösterdiği yoğun ilgi ve emekten dolayı yürekten kutlar ,başarılarının devamını dilerim.ayrıca alçak gönüllülüğü,çalışanlarına gösterdiği samimiyeti,inancıile tek kelime ile tartışılmaz.umarım gelecek dönemdede görevine devam eder.onunla çalışmak mükemmel.