2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Cami onarımları devam ediyor

Van İl Müftüsü Osman Artan, onarıma alınan birçok caminin tamamlandığını ifade ederek, her camiye 500-600 bin YTL'nin harcandığını söyledi. 

Konu ile ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Osman Artan, inşası devam camiler için 1 milyon 800 bin YTL gibi bir kaynağa daha ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Köyler, dahil 23 caminin onarımının devam ettiğini ifade eden Artan, il genelinde 31 caminin çalışmalarının bitirildiğini kaydetti. 

Her caminin onarımına 500-600 bin YTL gibi kaynağın harcandığını anlatan Artan, "Camilerin yapımı için cemaatimiz tarafından her cuma toplanan paralardan dolayı teşekkür ediyorum. Van halkımız bu konuda gerçekten çok duyarlı. Bir çok yerde görev yaptım. Fakat Van halkı kadar duyarlı bir halk görmedim. Bu konuda Vanlılara teşekkür ediyorum. Onarımları devam eden camiler için 1 milyon 800 bin YTL gibi bir kaynağa daha ihtiyacımız var. Her camimizin yıkılıp yeniden yapılmasına 500-600 bin YTL arasında bir para harcandı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yönlendirmeleriyle de aktarılan 900 bin YTL için de ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm camilerimiz giderek güzellik kazanıyor ve güçlendiriliyor. Camilerimizin halkımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 13:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?