2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Caminin parasını çaldılar

Van'da kimliği belirsiz iki kişi, koyun almak bahanesiyle ellerindeki doları Türk parasıyla kıyaslamak istedikleri şahıstan camiye ait bin 500 YTL'sini çalarak kayıplara karıştılar. 

Edinilen bilgiye göre, olay Buzhane Mahallesi Tuşbayolu üzerinde bulunan Buzhane Camii önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz 2 iki kişi, kullandıkları araç ile cami önünde bekleyen Yusuf Z. isimli şahsın yanına gelerek durdular. 

Şahıslar, Yusuf Z.'ye mahallede satılık koyunun olduğunu ve almak istediklerini söylediler. Yusuf Z. ise satılık koyunun olduğunu tanesinin ise 150 YTL'den satıldığını söyledi. Bunun üzerine şahıslar yanlarında bulundurduğu doları Yusuf Z.'ye göstererek "Bununla satın alınır mı" diye sorup Türk parasını tanımadıklarını, nasıl olduğunu sordular. 

Bunun üzerine Yusuf Z. de cebinde sakladığı ve camiye ait olduğu bin 500 YTL'yi şahıslara verdi. Şahıslar parayı alır almaz araçları ile olay yerinden kaçarak izlerini kaybetti. Polise haber verilmesi üzerine bölgeye gelen ekipler geniş çaplı inceleme başlattı. 

Olayın şaşkınlığı üzerinde atamayan Yusuf Z. polis ekiplerine güçlükle ifade verdi. Konuyu öğrenen Mahalle Muhtarı Hamdi Zengin polise yardımcı olurken, mahallelerinde bu gibi vakanın 1 ay içerisinde üçüncüsünü yaşadıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 10:47:15
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 10:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZCAN KARA IP: 88.230.31.xxx Tarih : 20.10.2008 14:24:49

yazıklar olsun mıllet camıı yapmak için çalıyoo böyle kendı bılmezlerde camı parası çalıoo sız zaten rezılsınız vanı rezıl etmeye hakkınız yokk buyuk ıhtımall sızde buu yazı okuyorsunuzdur parayı yerıne bırakın gelın ben sıze para vereyım unv öğrencıyım .......