7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Çanakkale Zaferi'nin 95. yılı

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van'da düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

İlk tören Bardakçı köyünde bulunan Zeve Şehitliği'nde yapıldı. Etkinliğe, Van Valisi Münir Karaloğlu, Asayiş Jandarma Komutanı Korgeneral Nazım Altındaş, Belediye Başkan Vekili Selim Bozyiğit ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dernek Başkanı Ahmet Baki tarafından şehitlik anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Karaloğlu, şehitlik şeref defterini imzaladı. Karaloğlu, Çanakkale'de bir destan yazan şehitler için şeref defterine, "Kahramanlık tarihimize altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale zaferi'nin yıldönümünde üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal topraklarımız için canlarını feda eden şehitlerimizi hasetsen, Zeve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Nasıl ki Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş ise Zeve'de verdiğimiz binlerce şehit de, benzer bir yere ve konuma sahip olmuş bir mücadelenin simgesi konumuna yükselmiştir. Şehitlerimiz; ana kucaklarına, baba ocaklarını bizim için feda etmeyi bilmiş, ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden canlarını feda etmişlerdir. Geleceğimizin teminatı ve şehitlerimizin gereken gereken vefa borcunun bir nişanesi olması açısından vatanı, milleti ve namusu uğruna canını ortaya kayın şehitlerimizi çok iyi hatırlamak ve aynı şekilde genç nesillere de çok iyi tanıtmak zorundayız. Herkes iyi bilmelidir ki, aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak vatanımız olarak kalmaya devam edecektir. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle Çanakkale ve Zeve şehitlerimizle bugüne kadar bu vatan için canlarını vermiş tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onlara Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun " dedi.

Şehitlik anıtında sona eren program daha sonra Kültür Müdürlüğü Devlet Tiyatro Salonu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri bando grubunun Çanakkale Zaferi'ni anlatan mini konser verdiler. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize etkinlikte ise çocuklar Çanakkale Zaferi adlı oyun sergileyerek, şiirler okudular.

Kutlama programına Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Menduh Hakbilen, İl Jandarma Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün, kamu kurum kuruluş amirleri sivil toplum örgütleri temsilcileri, siyasi parti il başkanları ve öğrenciler katılırken, program öğle yemeğinin yenilmesiyle sona erdi.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 13:29:05
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 13:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?