5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çapakçur Köprüsü'nde buzlanma

Bingöl'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı trafik akışını olumsuz yönde etkilerken, onlarca araç kayganlaşan Çapakçur Köprüsü'nde mahsur kaldı. 

Şehir merkezinden Düzağaç bölgesine giden ve gelen araçların güzergahı olan Çapakçur Köprüsü kar yağışı ile birlikte bir anda kilitlendi. Köprüde kayarak kaldırıma vuran ve yolda kalan araçlar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Köprü giriş ve çıkışlarında görevlendirilen Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre trafik akışını durdurup kayan araçların çıkmasını sağladı. Trafik polisleri ve sürücüler kayarak trafiği engelleyen araçların kurtarılması için uzun süre uğraştı. 

Köprüde ters dönen araçlardan bazıları itilerek, bazılarına ise zincir takılarak kurtarıldı. Adeta buz pistine dönen Çapakçur Köprüsü'nde kalan araçlar yüzünden yaklaşık 2 saat trafikte aksama yaşandı. Köprüde duran ve kalkış yapmaya çalışan bir çok araç ise kendi ekseni etrafında sürekli döndü. Tamamen trafiğin kilitlendiği köprü Karayolları 84. Şube Şefliği ekiplerinin tuzlama çalışmaları ile normale döndü.
Tıkanan köprüde kalan araçların yardımına koşan trafik polisleri bazı araçları iterek, bazılarına da zincir takarak çıkarmaya çalıştı. Köprünün tuzlanması ile birlikte rahat bir nefes alan sürücüler, uzun bur bekleyişin ardından açılan trafik ile birlikte hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?