5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

ÇATAK-DER'den yardım açıklaması

Çatak Kalkınma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ÇATAK-DER) Başkanı Cemil Tolan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne son zamanlarda yapılan yardım faaliyetlerde kişilerin rencide edilmemesi gerektiğini söyledi.

Dernek binasında açıklamalarda bulunan Cemil Tolan, seçim sürecinde yapılan yardımlardan dolayı bir sivil toplum kuruluşu olarak toplum adına utandıklarını belirtti. Bir toplumun ya da milletin birkaç kuruşluk yardım için bu kadar aşağılanmaması gerektiğini ifade eden Tolan, halkın dilenci bir millet konumuna düşürüldüğünü ileri sürdü.
 
Her millette zavallı insanların bulunduğunu, fakat burada ise insanların sanki yoksullaştırılması için bir gayretin söz konusu olduğunu anlatan Tolan, "Bu tür yardımlar magazine dökülmemelidir. Gizli tutularak, karşı taraftaki insanlarda rencide edilmemelidir. Ülkemizde yürütülen siyaset sadaka siyaseti olduğu için herkes mutlu, ama bu tablo adına biz üzülüyoruz. Hükümetlerin görevleri elbetteki insanları onursuz yaşatmak değildir. Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak asgari düzeyde kendi vatandaşlarının ihtiyacını karşılamaktır. Ancak ne var ki seçim dönmelerinde bu yardımların yoğunlaşması bizleri ister istemez kuşkuya düşürmekte ve kaygılandırmaktadır. Bu insanlara yapılan yardımlar devam etsin, fakat vatandaş ise oy konusunda kendi iradesini kulansın. Onların iradesini etkileyecek baskı unsuru olmamalı. Bu konuda dilerim hak yerini bulur. Bu toplumu bataklıklara sürüklemeden sosyal anlamda kurtarmak gerekir. Biz bu bölgeye günübirlik yardımlar ile değil iş ve aş konusunda yatırım projeleri ve yeni iş alanlarının desteklenmesini bekliyoruz. Bütün siyasileri, kamu kurum ve kuruluşları daha dikkatli ve duyarlı davranmaya bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?