2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Çatak'ta 6 PKK yanlısı yakalandı

Çatak ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 6 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 aylık istihbarat çalışmaları neticesinde terör örgütü PKK'ya bazı şahışların lojistik destek sağladığı bilgisine ulaşıldı.

Bu bilgiler doğrultusunda şahıslar takibe alınarak plakası açıklanmayan kamyonet, Konalga köyü Andiçer mezrası yakınlarında durdurularak arama yapıldı. Yapılan kontrolde kamyonette bulunan M.B, H.B, C.B, N.B, H.B. ve M.S.İ. isimli şahıslar yakalanırken, kasasında ise terör örgütü üyelerine ulaştırılmak üzere hazırlanan aralarında bomba yapımında kullanılanların da bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınken, firarda olan bir kişi de aranıyor.

Şahıslar, sorgulanmak üzere Van İl Jandarma Komutanlığı'na getirildikleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 12:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NİHAT TAŞ IP: 88.231.166.xxx Tarih : 29.06.2008 10:49:11

dünya ne halde biz ne haldeyiz adam cennete kendine şimdiden yer satın alıyor ama biz daha seyyar satıcılık yapıyoruz bence bizde modernleşelim artık bilimselliğe ilme beynimizi verelim...