5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çatak'ta çığ düştü!

ÇATAK'TA ÇIĞ DÜŞMESİ

Van'ın Çatak ilçesinde çığ altında kaldığı tahmin edilen şahsı arama çalışmaları devam ediyor.

İlçeye bağlı Korulu köyündeki evinden avlanmak için çıkan ve Sığırcık mezrasına önceki gün çığ düşmesi sonucu kar altında kaldığı tahmin edilen kayıp Mikail Siner isimli şahsı arama çalışmaları devam ediyor.

Olayın meydana geldiği andan itibaren Siner'i aramaya başlayan jandarma ekipleri ve geçici köy korucularına bu kez Van'dan giden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli arama kurtarma teknisyenleri de dahil oldu.

Dün gün boyu çığın meydana geldiği alanda arama tarama çalışmasını sürdüren ekipler, kötü hava koşulları ve yeni bir çığ tehlikesine karşı çalışmalarına ara vermişti.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatı üzerine vatandaşın bulunması için tüm imkanlar seferber edilirken, koordinasyonu sağlamak için de Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek'de bölgeye gönderildi. Dün ara verilen çalışmalara Demiryürek'in nezaretinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Çığın düşmesinden 40 saat geçmesine karşın tüm aramalara rağmen kayıp olduğu tahmin edilen Mikail Siner'e ulaşılamıyor. Bu arada Demiryürek, cep telefonu ile çığın düştüğü bölgede çektiği ilk fotoğrafları da Van Valiliği'ne ulaştırdı. Yaklaşık 500 metrekarelik alana yayıldığı görülen çığın, yüksekliğinin ise 25 metre olduğu belirtildi.

Demiryürek, Mikail Siner'in bulunması için bölgede 80 geçici köy korucusu ile 2 jandarma komando timi, 1 jandarma iç güvenlik timi, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli 21 arama kurtarma teknisyeninin aramaya devam ettiğini bildirdi. Demiryürek, ayrıca çığ bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı İz Takip Köpek Timi'nin de arama çalışmalarına katıldığını kaydetti.

ÇATAK'TA ÇIĞ DÜŞMESİ
ÇATAK'TA ÇIĞ DÜŞMESİ
ÇATAK'TA ÇIĞ DÜŞMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 15:22:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 15:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?