3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çatak'ta çığ düştü

Çatak ilçesinde karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sırasında düşen çığ karayolunu ulaşıma kapatırken, olayda can ve mal kaybı yaşanmadı.

Alınan bilgilere göre olay Eski Konalga mevkiinde meydana geldi. Van İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün karla mücadele ekipleri ilçe merkezinden 45 kilometre uzaklıktaki bölgede kar nedeniyle yolları kapalı bulunan Sımalı ve Dokuzdam köyleri arasındaki yol güzergahını ulaşıma açtıktan sonra ilçeye dönüşlerinde iş makinelerinin önüne çığ düştü. İş makinelerinin çıkardığı sesten etkilenerek düştüğü tahmin edilen çığ altında şans eseri hiçbir araç kalmayınca ölen ve yaralanan olmadı.

Çatak İlçe Kaymakamı Abdullah Ayaz, yaklaşık 5-7 metre yükseklikte olan ve yol ile çevresindeki 500 metrekarelik alanı kaplayan karları temizleme çalışmalarının başlatıldığını, yolun kısa sürede ulaşıma açılacağını belirtti. Hava sıcaklığının artması nedeniyle dağ eteklerinde bulunan kar kütlelerinin aşığı indiğini söyleyen Kaymakam Ayaz, ilçeye bağlı yol güzergahlarında bu kış sezonunda 15 ayrı noktaya çığ düşüğünü anlatarak "Yollar, mal ve can kaybına sebep olmayan çığlardan kısa süre içerisinde temizlenerek ulaşım yeniden sağlanmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 17:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?