6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Çayeli'nden Van'a kardeşlik köprüsü

ÇAYELİ-VAN ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU

Rize Üniversitesi'ne bağlı Çayeli Eğitim Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci, kendi fakülte ve ilçelerinde başlattıkları kampanya çerçevesinde topladıkları giyim ve kırtasiye malzemesini Van'ın Kolsatan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine getirdiler.

Doğu ile Batı arasında başlayan kardeşlik köprüsü bu kez Kuzey-Doğu arasında yaşanıyor. Rizeli olan Van Valisi Münir Karaloğlu'nun Van'a gelmesiyle birlikte Karadeniz'den başlayan yerli turistlere bu kez üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi eklendi. Çayeli Eğitim Fakültesi 3. sınıfından okuyan 3'ü bayan 2'si erkek 5 gönüllü öğrenci, okulda gördükleri 'Topluma hizmet uygulamaları' dersi kapsamında Van-Merkez'e bağlı Kolsatan Köyü İlköğretim Okulu'nu 'Kardeş Okul' ilan ederek öğrencilere yardım etme kararı aldı. Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz'in de destek verdiği kampanya ile kısa süre içinde Kolsatan Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan 31 öğrencinin giyim ve kırtasiye ihtiyaçları alındı. Yardım malzemelerini alan üniversite öğrencileri soluğu Van da aldı.

ÖĞRENCİLER TULUM GİYEREK OKUL BOYAYACAK

Karayoluyla Van'a gelen öğrenciler bir buket çiçekle birlikte Çayeli-Kaptanpaşalı olan Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Van'a geliş amaçları ile ilgili bilgi veren öğrenciler, fakülte dekanı, belediye başkanı ve Çayeli halkının selamlarını iletti. Öğrenciler Karaloğlu'na yapacakları yardımla birlikte 2 derslikli olan okulun boya ihtiyacının olduğunu dile getirerek, boya ustası da istediler. Vali Karaloğlu da öğrencilerin yaptıkları örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, bu anlamlı kampanyaya destek veren ve emeği geçenlere teşekkür etti. Okulun boyanması ile ilgili de "Eleman yok. Onu siz yapacaksınız. Giyeceksiniz tulumları okulu boyayacaksanız” diyen Vali Karaloğlu, ancak öğrencilere yardım için bir usta vereceğini kaydetti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Karaloğlu, Van'dan Çayeli Belediye Başkanına, Eğitim Fakültesi Dekanına, okul öğrencileri ile Çayeli halkına selam götürmelerini istedi. Vali Karaloğlu'na teşekkür eden öğrenciler de yardım malzemelerini ulaştırmak için Van Merkez'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kolsatan köyünün yolunu tuttular.

ÇAYELİ-VAN ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU
ÇAYELİ-VAN ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 11:09:05
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 11:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?