3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

ÇED 9. bölgesel toplantısı yapıldı

Çevre Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Planlama Genel Müdürlüğü'nün 9. Bölgesel Toplantısı Van'da yapıldı. 

Çevre düzeni, planları, izleme, kontrol ve çevre envanteri çalışmalarının ele alındığı toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi illerindeki çevre müdürlüklerinin sorunları masaya yatırıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çevre Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karaoğlan başkanlığında yapılan toplantıya, Van, Hakkari, Iğdır, Bitlis, Muş, Şırnak, Batman, Ardahan, Kars ve Ağrı il çevre müdürlüklerinden yetkililer katıldı. Bir gün sürecek olan toplantıda sırayla söz alan il temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken, personel ve teknik eleman eksiklikleri dile getirildi. 

Ardından kısa bir konuşma yapan ÇED ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karaoğlan, aynı sıkıntıların Bakanlıkta da mevcut olduğunu belirtti. Bunların zamanla aşılacağını ifade eden Karaoğlan, amaçlarının çevreyi daha iyi nasıl koruyabileceklerini, geliştirebileceklerini ve nasıl daha iyi hizmet vermek olduğunu kaydetti. 

Yapılan açıklamanın ardından birinci oturuma ara verilirken, ikinci oturumda uygulama, izleme, kontrol, endüstriyel yatırımlar gibi konularda bilgiler vermelerinin ardından toplantı soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?