3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çek Bakan Van'a hayran kaldı

Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Riman, Türkiye ile aralarındaki ticari ilişkilerin son dönemlerde büyük bir ivme kazandığını belirterek, bu ticaret hacminin sadece karşılıklı mal ticareti değil, aynı zamanda Türk-Çek şirketlerinin fikir alışverişini de kapsamakta olduğunu söyledi.


Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Riman, Bakan Yardımcısı Milan Hovorka ve beraberindeki heyet ile gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi. Van Valisi Özdemir Çakacak, misafir Bakan Riman'a valilik binası girişinde salonda bulunan Van Kedisi ve bölgeye has ters lale tablolarını göstererek bilgi verdi.
Vali Özdemir Çakacak'ın makamında bir aç

ıklama yapan Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Riman, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ticaret ilişkilerinin her geçen gün hız kazandığını ve bundan memnun olduklarını söyledi. Bakan Riman, "Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki özellikle ticari ilişkiler son dönemlerde büyük bir ivme kazandı. Bu ticaret hacmi sadece karşılıklı mal ticareti değil, aynı zamanda Türk-Çek Cumhuriyeti şirketlerinin fikir alışverişlerini de kapsamaktadır. Yeni fırsatlar aramak da bizim görevlerimiz arasındadır. Türkiye tabii ki sadece başkent anlamına gelmiyor. Türkiye çok büyük bir ülke ve biz de bu ticari fırsatları diğer illerde de aramak durumundayız. Genel olarak dünya boyutunda Van Gölü ve Van ilinin tabiat güzellikleri tanındığı için, biz de resmi ziyaretimiz sonrasında böyle bir talepte bulunarak buraya gelmek istedik" dedi.


Van Valisi Özdemir Çakacak ise Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Riman ve heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Vali Çakacak, "Sayın Bakan resmi bir ziyaret dolayısıyla ülkemize geldikten sonra ilimizi de görmek istemesinden dolayı memnun olduk. Bu, medeniyetlerin bizlere bıraktığı tarihi mekanları, mirası ve doğal güzellikleri ilimizi ziyareti esnasında bol bol görmelerini ve gezmelerini istiyoruz. Bununla birlikte istiyoruz ki, burada gördükleri güzellikleri ülkelerinde anlatsınlar. Bu vesile ile ülkelerinden daha çok misafir ilimizde ağırlamayı arzu ediyoruz. İlimizde bulundukları süre içinde hoşça vakit geçirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.


Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Riman ve beraberindeki heyetin öğle yemeğini Merit Şahmaran Otel'de yedikten sonra Akdamar Adası Anıt Müzesi'nde gezi ve incelemelerini sürdüreceği ve akşam saatlerinde Van'dan ayrılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 14:45:12
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 14:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?