5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çelik, Yağızer'e destek istedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen mitingde Belediye Başkan Adayı Ejder Yağızer için vatandaşlardan destek istedi.

Parti yöneticileri ile birlikte Başkale'ye gelen Bakan Hüseyin Çelik, büyük bir araç konvoyuyla Melkava bölgesinde karşılandı. Şehir Meydanı'ndaki seçim bürosu önünde düzenlenen mitinge vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mitingde ilk olarak konuşan Başkale Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ejder Yağızer "Büyük bir destekle 2004 seçimlerinde beni belediye başkanlığına seçtiniz. Ben seçilmeden önce sizlere su, yol ve elektrik hizmetlerini yapacağımız sözlerini verdim ve bugün bu hizmetleri yapmış olmanın büyük sevincini yaşıyorum. Sizlerin karşısına ak alnımla çıktığım için çok mutluyum. Halka hizmetin Hak'ka hizmet olduğu anlayışıyla çalıştığımı belirterek sizlerin destekleri ile inşallah hizmetlerimize yeniden devam edeceğiz. Bizler hizmet için buradayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de çok sevdiği Başkale halkının her türlü hizmeti hak ettiğini belirtti. Hizmet için Yağızer'i yeniden başkan olarak görmek istediklerini ifade eden Çelik, 5 yılda Başkale ilçesine yapılan hizmetleri anlatarak vatandaşların bu farkı görmesini istedi. 29 Mart'ta AK Parti ambleminin altına mührün basılmasını isteyen Hüseyin Çelik "Yıllardır Başkale'nin en büyük sorunu olan Başkale Meslek Yüksekokulu Van'da 145 öğrencisiyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun Başkale'ye taşınması için arsa sorunu vardı. Fakat bizler bu arsa sorununu çözdük, inşallah yazın Başkale Meslek Yüksek Okulu Başkale'ye taşınacaktır. Başkale 2 bin 400 rakımıyla Türkiye'nin en yüksek yerleşim merkezi olduğu için buranın kışı çok soğuk olur ve Başkale tam bir kartal yuvasıdır. Yıllardır Doğu ve Güneydoğu bölgesinde terörden dolayı köyünden, evinden, yurdundan ayrılmak zorunda kalan insanların zararlarının karşılanması için çalışmalar yaptık. Bunun neticesinde sadece Başkale'de 2 bin 536 dosya müracaat etmiştir. Bu zararlardan dolayı şuana kadar bölgede ödenen miktar 16 milyon Türk lirasıdır. Bu paralar pay pay olarak ödenmiş ve ödenmeye de devam etmektedir. Bunun yanında biri Başkale'de olmak üzere 13 ilde sınır kapıları açılacak ve gençlerimize yeni iş istihdamları sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Düzenlenen mitingden sonra ilçe bürosuna geçen Bakan Çelik bir süre vatandaşlarla içerde sohbet edip sorun ve sıkıntılarını dinledi. Bakan Çelik içerideki sohbette bazen Kürtçe konuşmalar da yaptı. Bakan Çelik Kürtçe konuşmasında balcı ve arı hikayesini vatandaşlara Kürtçe "Vız vız jıve, hıngıv jımın diyerek", "Oylar sizden hizmet bizden' dedi.

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı miting olaysız tamamlandı. Bakan Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra seçim çalışmaları için Hakkari'ye geçtiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?