5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çelik Festivan Projesi'nin açılışını yaptı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vangölü Folklor Turizm Spor Kulübü Derneği'ni (Folkder) ziyaret ederek, Vangölü Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali (Festivan) Projesi'nin açılışını yaptı.

Akşam saatlerinde dernek binasına gelen Bakan Çelik, davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Çocuklar tarafından kendisine uzatılan çiçekleri alan Bakan Çelik, daha sonra Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği tarafından AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Programı kapsamında Folkder tarafından sunularak kabul gören Festivan Projesi'nin açılış kurdelesini kesti. Akabinde bina içerisinde bulunan faaliyetlerin yer aldığı sınıfları dolaşan Bakan Çelik, burada eğitim gören gençler ve çocuklarla bir süre sohbet etti. Kendisine sunulan ikramlardan alan Bakan Çelik, daha sonra derneğin etkinlikleri konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Amaçlarının bu proje kapsamında Türkiye, AB ülkeleri gençlik girişimleri arasında kültürler arası öğrenme ve anlayış birliğini geliştirmek olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Şengül Dağtekin, "Bu proje ile 7 AB ülkesi ve Türkiye'nin 7 bölgesinden katılım sağlayarak halka açık festival düzenlemeyi müzik, halk oyunları ve kültür stantları aracılığıyla uluslar arası kültürel etkileşimi sağlamak, uluslararası yakınlaşmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projemiz ise 103 bin Euro ile finanse edilmektedir" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra yoğun programı sebebi ile bulunduğu yerden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?