3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çelik patlamayla ilgili konuştu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün akşam Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) önünde meydana gelen patlamaya değinerek, "Karanlıktan korkan gece yola çıkmaz. Biz en zifiri karanlıkta yola çıkan insanlarız" dedi. 

Kurban Bayramı'nı memleketi Van'da geçiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, il yöneticileri, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek bayramlaştı.
 
İskele Öğretmenevi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Bakan Çelik, AK Parti İl Başkanlığı binası önünde meydana gelen patlamaya değindi. Çelik, bu ülkede dikmenin, yamamanın, tamir etmenin aklı selim sahibi insanların işi olduğunu söyledi. 

Çelik, tahribat yapmanın, yıkmanın çok kolay olduğunu belirterek, "Yıkmak için de usta olmaya gerek yok. Bundan dolayı yıkıcıların, tahrip edicilerin çıkarmış oldukları ses sizi ürkütmesin, korkutmasın. Dün malumunuz bizim partimizin, iktidar partisinin kapısına ses bombası koydular. Olaydan sonra oraya gittim. Ne bizi korkutmaya, ne halkımızı ürkütmeye güçleri yetmez. Bu sadece halkımızı kendi içine, kendi kabuğuna çekilmeye teşvik eden, bu yöne çekmeye çalışılan bir gayrettir. Ama herkes tarafından bilinmesi gerekiyor ki, karanlıktan korkan gece yola çıkmaz. Biz en zifiri karanlıkta yola çıkan insanlarız. Bu anlamda bize zarar verseler bile yaptıklarından korkmuyoruz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Meşhur bir devlet adamımızın dediği gibi, 'Türkiye'de namuslu insanlar en az namussuz insanlar kadar cesur olmazsa biz bu meseleyi götüremeyiz.' Onun için benim kardeşime suikast düzenliyorlar, ertesi gün başka bir şey yapıyorlar. Ama herkes bilsin ki bütün bunlara rağmen biz halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü halkımızın yüzde 90'ı bunları istemiyor" dedi. 

Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyaretine de değinerek, "Sayın Başbakanımız, 582 trilyonluk yatırımın açılışını yapmak üzere Van'a gelmişti. Bütün Van halkı Başbakanımızı bağrına basmıştı. Ama birileri ilkokul düzeyindeki çocukları organize ederek vatandaşın iş yerinin camını kırdı, lastik yaktı ve birkaç araç yaktırdı. Biz bunu o zaman da söyledik. Van'ın nüfusu 1 milyondur. Bunların içerisinde 200, hatta bin kişi bu taşkınlığı yapsa Van ve Vanlıyı kesinlikle temsil etmez. Van halkı bu
değildir. Van halkının bu şekilde anılması başta vekilleri olarak bizleri hepten rahatsız ediyor. Zarar gören vatandaşlarımızın maddi zararları telafi edilmiştir. Sevgili hemşehrilerim; maddi zararlar telafi edilebilir, kırılan camlar onarılabilir ama kırılan gönüller onarılamaz. Ben bu ülkede kim ne yaparsa yapsın bir toprağın bölüneceğine inanmıyorum. Bu bölgenin bir insanı olarak, bu bölgeyi tanıyan biri olarak söylüyorum kesinlikle böyle bir şeyin olacağına inanmıyorum. Esas önemli olan şey gönüllerdeki bölünmedir" şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuşmanın ardından Vali Özdemir Çakacak, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yuraer Olcan, AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İkram Dinçer, Kerem Altun, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile salonda bulunan çok sayıda vatandaşla bayramlaştı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 14:27:44
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 14:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?