5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Cemaatten rekor yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile bugün Van'daki tüm camilerde Filistin için toplam 111 bin TL toplandı.

Bu rakamın sadece il merkezde bulunan camiler için geçerli olduğunu ifade eden Van Müftüsü Osman Artan, bunun bir rekor olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyasına Van'da da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Cuma namazını kılmak için camilere akın eden binlerce vatandaş, ibadetleri sonrası cami çıkışı İsrail'i protesto ederek kınarken başlatılan yardım kampanyasına da destek verdiler. Cami görevlileri tarafından toplanan ve Van Müftülüğü görevlileri tarafından sayılan paranın toplam miktarının 111 bin TL olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Müftüsü Osman Artan, Filistin için toplanan paranın sadece Van merkezde bulunan camilerden geldiğini ifade ederek, gösterilen duyarlılıktan dolayı Van halkına teşekkür etti. İlçeler ve uzak köylerden toplanan yardım paralarının ise henüz kendilerine ulaşmadığını da sözlerine ekleyen Artan, şuan toplanan rakamın bir rekor olduğunu kaydetti. Cuma namazı çıkışı vatandaşların İsrail'e olan tepkilerini dile getirmeleri esnasında her hangi bir taşkınlığa da sebebiyet verilmemesinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Artan, "Vanlı kardeşlerimiz bu tür konularda çok duyarlılar. Yaptıkları yardımdan ve göstermiş oldukları tepkiden dolayı hepsine teşekkür ediyor, Allah'ın yardımlarını kabul etmelerini diliyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 20:05:50
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 20:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Sinan Bağa IP: 88.250.50.xxx Tarih : 10.01.2009 13:32:23

Allah bu yardımda bulunan tüm Müslüman kardeşlerimizden razı olsun Sevgili Müslüman Kardeşlerim Şimdi Filistini Dağıtıyorlarsa şundan emin olun ki Yarında Diğer müslüman ülkelerine Saldıracaklar Onun İçin Din kardeşlerimize Destek çıkalım