7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Çetinkaya'dan Tıp Bayramı mesajı

14 MART TIP BAYRAMI

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Orhan Çetinkaya, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın değinen Dr. Çetinkaya, halka hızlı, adil ve etkili sağlık hizmeti verebilmek, sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacı ile programın uygulamaya konulduğunu belirtti. Sosyal statüsü ve bağlı olduğu sosyal güvencesi ne olursa olsun tüm vatandaşların aynı standartlarda, etkili, kaliteli eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak temel öncelik ve hedefleri olduğunu belirten Dr. Orhan Çetinkaya "Vizyonumuz herkese çağdaş, etkin ve sürdürülebilir sağlık hizmeti sunmaktır. Misyonumuz sağlık hizmetleri sunumunu, çağdaş dünya standartlarına uygun biçimde yeniden yapılandırmak, toplumun sağlıklı yaşam bilincini yükseltmek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır.

Hizmetin sunumunda temel anlayışımız sadece hizmet alanın memnuniyeti değil, bununla birlikte hizmet verenin de memnun olduğu, uygun maliyette en kaliteli hizmetin verilmesidir. 2008 yılında devam eden programın adımlarından birisi de Aile Hekimliği, bir başka deyişle Aile Doktorluğu olacaktır. Aile doktoru sadece ayaktan muayene ve tedavi eden hekim değil, aynı zamanda birey ve toplum sağlığının temel taşı, koruyucu hekimliğin lokomotifi, bir başka deyişle sağlık danışmanı olacaktır. Ülkemiz ne kadar zengin olursa olsun, yataklı tedavi kurumlarımız ne kadar güçlü olursa olsun, koruyucu sağlık hizmetleriniz güçlü değil ise sağlık sorunlarını çözemeyiz. Aile Hekimliği ile koruyucu sağlık hizmetleri daha efektif, daha etkin ve daha uygun maliyette verilebilecektir. Şu unutulmamalıdır ki insan sevgisi ve özverinin adıdır sağlıkçı olmak. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum" diye belirtti.

14 MART TIP BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 15:39:01
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vanlı IP: 78.166.145.xxx Tarih : 14.03.2010 14:22:38

3-4 kişiyle tıp bayramını kutlamak nasıl bir duygu.  Nasıl bir ortam hazırladınız ki tıp bayramına katılan olmadı. Şimdiye kadar böyle bir rezalet yaşanmamıştı. Bunu encak  halkla ve personelle olan ilişkilere bağlamak mümkün olabilir. Ya sizce. ....Vizyonunuz  ancak kötü bir yönetim sergilemektir, tıpkı Muradiye ilçesindeki Başhekimin vatandaşa küfretmesi gibi.....