3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çevre dostu poşet uygulaması

CarrefourSA ExpresıÜü Van Mağaza Müdürü Yalçın Yaşar, çevre kirliliğini azaltmak ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunma amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı desteğiyle çevre dostu poşetler projesini yakında başlatacaklarını söyledi.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan mağazada basın toplantısı düzenleyen CarrefourSA ExpresıÜü Van Mağazası yetkilileri çevre dostu poşetleri ve yeni CarrefourSa Plus kartı hakkında bilgiler verdi. Çevre kirliliğini azaltmak ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunma amacında olduklarını ifade eden Yalçın Yaşar, tüm marketlerin poşet konusunda bu uygulamaya geçmeleri gerektiğini belirtti.

Mayıs 2008 ayı içerisinde bu uygulamaya başlayacaklarını vurgulayan Yaşar, "CarrefourSA, doğaya verilen zararı en aza indirgemek için Doğal Hayatı Korumu Vakfı'nın da desteğiyle yeni bir projeye başlıyoruz. Mayıs ayı içerisinde tüm müşterilerimizin kullanacağı dönüşümlü poşetler sayesinde çevre kirliliği oluşturan plastik poşetlerin kullanımını tamamen kaldırmayı hedefliyoruz. Mağazamızda satışı gerçekleşecek olan bu poşetler, yırtılma, yıpranma olduğu takdirde, hayat boyu mağazamız tarafından ücretsiz yenilenecektir. Bir sefere mahsus olarak müşterilerimize satışı gerçekleştirilecek olan poşetler, hayat boyu kullanılacaktır. Bu torbaların pratikliği konusunda bilinçlendirmeyi ve çevre üzerindeki etkilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan kampanyalar düzenlenecek ve broşürler dağıtılacaktır. CarrefourSA, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan mağazalarında doğaya dost poşet uygulamasını başlatarak, gereksiz poşet kullanımının da önüne geçmeyi hedefliyor" dedi.

Doğa dostu CarrefourSA poşetlerinden bir kere alınması ve gelecek nesillere temiz bir çevrenin bırakılması gerektiğini ifade eden CarrefourSA, ExpresıÜü Van Mağaza Müdür Yardımcısı Hatice Karabulut ise, ücretsiz plastik poşetin üretim süresinin 1 saniye, kullanım süresinin 20 dakika ve doğada yok olmasının ise 100 yılı bulduğunu belirtti. Dünya genelinde her bir dakika da 1 milyon poşetin çöpe atılması nedeniyle böyle bir uygulamanın CarrefourSA tarafından başlatıldığını vurgulayan Karabulut, "Plastik torbalar petrol kaynaklarından yapıldığı için aynı zamanda küresel ısınmanın da nedeni olan karbondioksit salgılanmasının en büyük kaynaklarından biridir. Bir araştırmaya göre her yıl 100 bin kuş, balina ve kaplumbağa plastik torbalar yüzünden ölmektedir" şeklinde konuştu.

CarrefourSA, ExpresıÜü Van Mağaza Müdür Yardımcılarından Şevket Kutlu ise yeni CarrefourSa Plus kartı hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 18:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?