3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Çevre Sağlığı ve Hijyen' semineri

Van Sosyal Yaşamı ve Çevre Sağlığı Koruma Derneği (YAŞAM-DER) tarafından Koç İlköğretim Okulu öğrencilerine 'Çevre Sağlığı ve Hijyen' konulu seminer verildi.


Seminerde, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Dr. Ayfer Bostan tarafından 'Çevre Sağlığı ve Hijyen' Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Rona Temelli ise 'Kişisel Hijyen' konusunda öğrencilere bilgiler verdi.


Dr. Ayfer Bostan, çevre sağlığı ve hijyen konusunun önemine değindiği konuşmasında, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Dr. Bostan "Daha temiz bir ortamda daha iyi bir yaşam sürdürülebilir. Çevremize, bitkilere ve hayvanlara dikkat etmeliyiz. Hayvanlarda görülen hastalıkların önemli bir bölümü hayvanlardan ve hayvan ürünlerinden insanlara bulaştığı için toplum sağlığı bakımından önem taşımaktadır. Biz bu hastalıklara 'Zoonoz' adını vermekteyiz. Unutmayın kirletilmiş çevreyi temizlemek zordur. Ama kirletmemek ve korumak daha kolaydır" dedi.


Öğrencilere kişisel hijyen konusunda bilgi veren Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyesi Rona Temelli ise, "Kişiler, kendi sağlıkları gibi, çevre sağlığını korumada da dikkatli olmalıdırlar. Bunun için çevremizi temiz tutmalıyız. Çevre sağlığını ve temizliğini korumak her yurttaşın önemli görevlerinden biridir. Bizler kişisel temizliğimizi yaparken ağız sağlığı, el temizliği ve perine temizliğine çok dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.


Seminere, Van Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şimşek, Koç İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Tayyar Kurt, dernek üyeleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Seminer, daha önce anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Temiz Çevre' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 16:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?