5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ceza yerine şeker

Ramazan Bayramı nedeniyle Van'da trafik denetimi yapan ekipler, sürücüleri önce uyardı daha sonra bayramlaşarak kolonya ve şeker ikram etti.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram boyunca kontrollerini sıklaştırarak, yollara çıkan sürücüleri uyardıktan sonra şeker ve kolonya ikramında bulundu.

Trafiği kamera ile yakın takibe alan ekipler, hız yapan sürücülere de bayram dolayısıyla ceza kesmeyerek, kolonya ve bayram şekeri ikram etti. Uygulamayı yerinde denetleyen Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Yıldız, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın Ramazan Bayramı'nı rahat ve huzur içerisinde geçirmeleri ve karayolunda güvenli seyretme amacı ile teşkilat ve bölge trafik olarak bugün de görevlerinin başında olduklarını söyledi.

Yıldız, "Bizim sürücülerimizden isteğimiz gidecekleri mesafe ne kadar yakın olsa da hava yol durumunu göz önünde bulundurmaları. Aynı şekilde her zaman için geçerli bu söyleyeceklerimiz ama hız sınırlarına uymaları, emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz. Özellikle bayram nedeni ile gidecekleri mesafeyi göz önünde bulundurarak 'geç kaldım' düşüncesi ile hızlı gitmemelerini istiyoruz. Bunun için gidecekleri yerin mesafesine göre, 10 dakika yarım saat yada 1 saat erken yola çıksınlar. Erken çıkmaları mümkün değilse geç varsınlar önemli değil. Geç olsun ama güç olmasın. Bugünkü uygulamamızda diğer günlere nazaran öyle trafiğe etki edecek bir hata ile karşılaşmadık. Bazı ufak tefek hataları oldu onları da üzmemek bayramdan dolayı hoş görü ile karşılıyoruz" dedi.

Yıldız, son olarak Van-Erciş karayolundaki çalışmalardan dolayı trafik işaretlerine ve işaretçilerine özenle uymalarını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 17:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?