5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Cezaevinde görülmemiş skandal!

Mahkûmlar, cezaevine girişte 'çıplak' arandıklarını ve bunun çok rahatsız ettiğini söyledi. Mahkûmlar, "Külotumuzu bile çıkarıyorlar" dedi.

80 tutuklu ve hükümlünün toplandığı geniş avluda yapılan bu yakınma jandarma ve cezaevi yetkilileri tarafından "Mahkûmlar yalan söylüyor" denilerek reddedildi. Bunun üzerine milletvekili heyeti de yüz yüze görüşmeye geçti. Komisyon Üyesi CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir SABAH'a, "Tek tek görüşmede çoğunluk çıplak aramayı anlattı. Nasıl arandıklarını, çırılçıplak soyunduklarını söyledi. Biz, Metris Cezaevi incelemesinde aynı şikâyetle karşılaşmıştık" diye konuştu.

22 KİŞİ BETON ÜSTÜNDE

Özdemir'in verdiği bilgiye göre, 350 kişi kapasiteli Van Cezaevinde kalan 750 mahkum, yer darlığından ranzaları birleştirerek uyusa da 22'sine ancak beton zeminde yer kalıyor.

Özdemir, mahkûmların gönüllü nakil işlemlerinde yüksek miktarda para alındığını da söyledi, "1-1.5 milyar lira istiyorlar. Bunu vermeleri çok zor" dedi. Kadın mahkûm S.B de doğumuna sayılı günler kaldığını anlatırken "Teröre bulaşmadım. Pişmanlıktan yararlanmak için teslim oldum. Yüksekova, serbest bıraktı. 15 gün geçmedi Hakkâri tutukladı. Bu nasıl adalet" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?