5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Cezaevinde meslek öğreniyorlar

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, M ve F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bu yıl içinde açtıkları 35 kurs ve sosyal etkinliği katılan bin 315 tutuklu ve hükümlünün meslek sahibi olduğunu belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Akçadırcı, M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nce açılan birinci ve ikinci kademe okuma yazma, açık ilköğretim, lise ve fakülte kursları ile bağlama, resim, İngilizce, pastacılık, erkek berberliği, boya badana ustacılığı, karo-fayans, kalorifer ateşçiliği, ahşap boyama, aşçılık, mum yapımı ve bilgisayar gibi 26 branşta açılan kurslara 858 tutuklu ve hükümlünün katıldığını belirtti. Açılan bir çok kursun halen devam ettiğini belirten Akçadırcı, açılan kursu başarı ile bitiren tutuklu ve hükümlülere sertifikaları verildiğini ifade etti.

Tutuklu ve hükümlülerin birden fazla değişik kursa katıldığını da ifade eden Akçadırcı, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklulara infazın temel amacı doğrultusunda eğitim ve iyileştirme programları uygulandığını kaydetti. Akçadırcı, "İyileştirme programları ile hükümlü ve tutukluları tahliyelerinden sonra geleceğe hazırlamak, ilgi alanlarına uygun beceriler kazandırmak, yeniden suç işlemelerine önleyici değerler kazanmalarını sağlamak, kurum hayatını normal hayata yakınlaştırmak, eğitim ve kültür seviyelerini yükselterek ailelerine ve topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir" dedi.

F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa açtığı iş ve meslek eğitimi kursları ile kültürel ve sportif çalışmaları içeren 9 etkinliğe ise 457 kişinin katıldığını da ifade eden Akçadırcı, hükümlü ve tutukluların yıl içinde atölyelerde üretmiş oldukları el sanatları ürünlerini ise sergilediklerini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 13:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?