5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Cezaevleri için oturma eylemi

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) üyeleri tarafından cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara kötü muamele yapıldığı iddiasıyla bir oturma eylemi gerçekleştirildi.

 
Sanat Sokağı üzerinde gerçekleştirilen eyleme, TUYAD-DER Van Şube Başkanı Adil Kotay ve üyelerinin yanı sıra, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Belediye Başkanı adayı Bekir Kaya ile partililer de katıldı. Oturma eylemi öncesinde bir basın açıklaması yapan TUYAD-DER Şube Başkanı Adil Kotay, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara kötü muamele yapıldığını iddia etti.


Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza ve Tutukevi'nde de bir takım hak ihlallerinin yaşandığının kendilerine yansıtıldığını dile getiren TUYAD-DER Van Şube Başkanı Adil Kotay, cezaevinde bulunanların aileleriyle yaptıkları telefon görüşmelerine müdahalelerde bulunulduğunun ve ince arama adı altında yapılan kontrollerde ziyaretçilerin onurlarının rencide edildiğinin bildirildiğini söyledi.


Yapılan basın açıklamasının ardından grup iki dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması ve esnasında sık sık Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grup daha sonra sessizce dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 20:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?