5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

CHP Adayı Orhan'dan açıklama

CHP Van Belediye başkan Adayı Doç. Dr. Ahmet Hamdi Orhan, Van'ın ekonomik ve sosyal sorunlarının her geçen gün büyük ölçüde arttığını belirterek, bunu her mahalleye kuracakları 'Eğitim kültür ve gençlik merkezleri' ile çözeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili CHP Seçim Bürosu'nda bir basın açıklaması düzenleyen Orhan, kentteki sıkıntıların başında ulaşım, trafik, sağlık, çevre ve işsizliğin geldiğini belirterek, "Bu durum insanlar arasındaki sosyal dokuyu gittikçe zayıflatıyor ve insanları umutsuzluğa, çaresizliğe ve hayatlarını kurmaya engel bir ortam oluşturmaktadır. Toplumsal ilişkileri, bireysel ilişkileri önemli ölçüde ve olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Biz bunu çözeceğiz" dedi.

Dr. Orhan, insanları meslek sahibi yapmanın öncelikli sorunları olduğunu kaydederek, bunun için 30 mahalleye seçilmeleri halinde 'Eğitim kültür ve gençlik merkezleri' kurmayı düşündüklerini söyledi.
 
Bu merkezlerde 2 bin kişiye her yıl meslek edinme eğitimi verileceğini belirten Orhan, "Bunu VATSO, ESOB ve meslek odaları ile ilgili kamu kuruluşlarının işbirliğinde sağlanacaktır. Kuracağımız merkezlerde kız ve erkek çocuklarımızın sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri, meslek edinme imkanları, Kur'an kursu, taziye, düğün, iftar yemekleri, sünnet düğünleri ve benzer faaliyetlerin icra edebileceği merkezlerdir. Mahalle halkına tahsis edilecek her bir merkez toplam olarak 90 kişiye istihdam imkanı yaratacaktır. Bu merkezler bir taraftan meslek edinme imkanı getirecek,diğer taraftan ekonomik ve sosyal fırsatları mahalle halkının ayağına getirmiş olacaktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?