5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

CHP İl Başkanı değişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanlığı'na atanan Cemal Şen, ezilenin, sömürülenin, sosyalistin ve yurtseverin yanında olacaklarını belirterek, "Çalanın, çırpınanın ve zalimin karşısında olacağım" dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından Van İl Başkanlığı'na atanan eski Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Van İl Başkanı Cemal Şen, yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzenlediği bir toplantı ile basın mensuplarıyla bir araya gelen Şen, tek amacının halka hizmet etmek olduğunu söyledi. CHP Van İl Yönetimi'nde eski il başkanlarından Ertuğrul Çabuker ve Halil Kartal'ın döneminin bittiğini ve artık 'Şen döneminin' başladığını söyleyen CHP'nin çiçeği burnunda İl Başkanı Cemal Şen, "Benim CHP Van İl Başkanlığı'na geçmem 12 Haziran seçimlerinden öncede gündeme gelen ve konuşulan bir konuydu. Ancak o dönem itibariyle bu gerçekleşmemişti. Bir süre önce CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP Genel Merkezi'ne gittim ve CHP Van İl Başkanı olarak görevlendirildim" dedi.

Yeni görevinde amacının halka hizmet olduğunu ve kendisinin uzun yıllardır sosyal demokrat bir çizgide siyaset yapan bir politikacı olduğunu dile getiren Şen, "Yeni görevimde ezilenin, sömürülenin, sosyalistin, yurtseverin yanında, çalanın çırpanın, zalimin karşısında olacağım. Temel görevimiz budur. Bundan sonra farklı bir CHP Van İl Teşkilatı göreceksiniz. Kararlı bir Cemal Şen göreceksiniz. Ben özgür bir birey olarak siyaset yapacağım. Ben grup veya grupçuklara dahil değilim. CHP'de gruplar yoktur. Sadece ve sadece CHP vardır. Yeni CHP'yi iyi irdeleyin. Biz ülkemizin sevdalısıyız. Bugün kadar siyasi düşüncelerimi herkesle paylaştım. Ben aynı zamanda 78 kuşağından geliyorum. 12 Eylül Diyarbakır Cezaevi'nde yattım. Bu konuda faaliyetlerimiz sürüyor. BDP'nin kendi kararıdır ama ben BDP'nin meclise gitmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. BDP geniş bir kitleyi temsil ediyor ve mutlaka mecliste olmaları lazım" diye konuştu.
CHP Van İl Teşkilatı olarak ayrım yapmadan tüm partileri ziyaret edeceklerini kaydeden Şen şöyle konuştu:

"Önce siyasi partiler, sonra STÖ temsilcileri ile görüşeceğiz. Bunların ardından köy köy dolaşacağız ve hazırlayacağımız bir raporu genel merkeze sunacağız. Yeni yönetimi de hazırlayıp çarşamba günü MYK'nın onayına sunacağım."

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 18:33:58
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 18:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?