5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

CHP'den "Van Denizi" cevabı

CHP'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A

İl Başkanı Ertuğrul Çabuker, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Van'da gerçekleştirdikleri 'Siyasette Başarı Stratejisi Çalışmaları' toplantısını değerlendirdi.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Çabuker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıya Van, bölge illeri, Ankara ve İstanbul'dan davetlilerin katıldığını hatırlattı.

Katılımcıların CHP'den beklentilerini ve yapılması gerekenleri anlattığını kaydeden Çabuker, CHP'nin bu toplantılarda kendilerine iletilen öneri, düşünce ve talepleri değerlendirdikten sonra uygun gördüğü kısımları seçim beyannamesine ekleyeceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasından yaşanan "Van Denizi" polemiğine de değinen Çabuker, "Kayıtlarda, valilik web sitesinde hep Van Gölü 'Van Denizi' olarak geçer. Hatta Sayın Hüseyin Çelik de 'Van Denizi' demiştir. Geçmişte Sayın Başbakan da 'Van Denizi' demiştir. Ama şimdi Başbakan, 'Dün dündür bugün bugündür' gibi bir yaklaşım içindedir. Bu durum, Başbakan Erdoğan'ın olayları nasıl saptırdığına dair bir örnektir. Halkımız da Başbakan Erdoğan'ı bu şekilde tanımış oldu. Biz

CHP'liler bu duruma pek şaşırmadık çünkü Başbakan'ın bu tavrını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 17:20:01
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 17:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?