5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

CHP'den Ahmet Türk'e tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Halil Kartal, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün bazı basın yayın organlarında yer alan 'CHP Van'da yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) destekleyecektir' şeklindeki beyanatına tepki gösterdi.

Halil Kartal, il yöneticileri ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü eleştirdi.

Türk'ün 'CHP AK Parti'nin koltuk değneğidir, Van'da yerel seçimlerde AK Parti'yi destekleyecektir' şeklindeki açıklamasının son derece talihsiz, kamuoyunu yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan bir beyanat olduğunu ifade eden Kartal, konu ile ilgili haberin çıktığı ilgili basın organlarına tekzip gönderdiklerini kaydetti. Van ilinde CHP'ye gösterilen ilginin arttığını ve önceki yıllardan farklı olarak belediye başkanlığında iddialı hale gelmesinden dolayı CHP'ye karşı bu tür tutumların alınmasının doğru olmadığını anlatan Kartal, "CHP il örgütü olarak ilkeli, temiz ve onurlu bir siyasetten yanayız. Hedefimiz yoksulluğun, yolsuzluğun sorumlusu olan siyasi iktidardır. Bu nedenle partimizin bir bilim adamı olan saygın adayına var gücümüzle sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Biz Türkiye'nin en büyük partisiyiz. 86 yıllık bir partiyiz. Öyle köklü bir partimiz var ki, biz buradan en iyi sonuçla çıkacağımıza da inanıyoruz. Bu tür beyanatlarla partimizi hedef alanlar varsa bir bilgi belge dayanakları ortaya koysunlar. Bu tür ithamlarda bulunmasınlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 17:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muradiyeli IP: 81.213.219.xxx Tarih : 21.02.2009 13:44:19

sayın başkan zaten hüseyin çelik  ak partiyi van ve  ilçelerinde bitirmiştir.sayın  başbakanımız bazı illerde  oy  patlaması  bekliyor.en  başta  van  olmak üzere.ama  hüseyin  çelik ten dolayı  oy  patlaması  ne  akp  de  nede  chp de   başka  partide  olacaktır.acaba  çelik  hakkında  yazılan  bazı  şeyler  sayın  başbakanımıza  iletilmiyormu.acaba  olanlardan  bukadar  uzakmı.seçimden  sonra  kanımca  çelik  ailesi  siyaseten  silinir.