4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

CHP'li vekilin davetine Başbakan'dan ret!

CHP eski Hakkari Milletvekili Mikail İlçin, Gravyan ve Gevdan Aşiretleri arasındaki kan davasında barışın sağlanması için Van'a davet ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, adalete intikal eden bir konuyla ilgili girişimde bulunmayı uygun görmediği gerekçesiyle gelemeyeceğini söylediğini bildirdi.

İHA muhabirine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlçin, Başbakan Erdoğan'ı Van'a davet ettiğini hatırlatarak, aylar önce Gravyan ve Gevdan Aşiretleri arasında karşılıklı 2 adam öldürme olayının barışla noktalanmasını istediğini söyledi. Van ve Hakkari'de bulunan 2 aşiret mensuplarının iç içe yaşadığını ifade eden İlçin, bir kıvılcımla beklenmeyen vahim olayların meydana geleceğini ve böylelikle bölgede huzurun kalmayacağını kaydetti.

İlçin, "AK Parti Genel Sekreteri beni aradı ve Başbakan Erdoğan'ın selamları olduğunu söyledi. Telefonda, Başbakan Erdoğan'ın, adalete intikal eden bir konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmayı uygun görmediğini ifade etti. Erdoğan'ın gelişiyle olayın adaletteki safasına gölge düşmezdi. Sayın Erdoğan'ın teşrifleriyle taraflar, karşılıklı intikam alma fikirlerini ortadan kaldıracaklardı. Bundan sonraki kan davalarında Sayın Başbakan Erdoğan adına İçişleri bakanı ve il valileri görevlendirilebilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?