6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

CHP'li vekiller Erciş'te

CHP MİLLETVEKİLLERİ ERCİŞ'TE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ile parti meclisi üyelerinden oluşan bir grup Van'ın Erciş ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Antalya Milletvekili Atilla Emek, Bursa Milletvekili ve CHP MYK Üyesi Abdullah Özer, CHP Parti Meclis Üyesi Osman Güdü, Erciş'te vatandaşın dert ve sorunlarını dinledi. Ağrı'daki incelemelerinin ardından karayolu ile Erciş'e gelen heyet, ilçeye bağlı Kocapınar beldesi yakınlarında CHP Van İl Başkanı Halil Kartal, CHP Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş, CHP Van Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Çubukçu, CHP Çaldıran İlçe Başkanı Sulhattin Aladağ, CHP Van İl Yönetim Kurulu üyesi Uğur Çelebi, Van Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Murat Yiğit ile çok sayıda partili tarafından karşıladı. Daha sonra ilçe merkezine gelen milletvekilleri, CHP Erciş İlçe Başkanlığı'na geçerek Başkan Cafer Uslubaş'tan partilerinin faaliyetleri konusunda bilgi aldılar. Ardından, vatandaşlarla çay bahçesinde bir araya gelen milletvekilleri, AK Parti hükümetinin uyguladığı tarım politikasını sert bir dille eleştirdiler. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandum ile ilgili olarak partilerinin görüşlerini halka anlatacaklarını belirterek, "Bölgeyi gezip neden referanduma hayır diyeceğiz, bunu halka anlatma mecburiyetindeyiz. Ayrıca hükümetinin tarım ve hayvancılık politikasının da bölgede ne denli sekteye uğradığına gözlerimizle şahit olmuş durumdayız. Bölgede tarım ve hayvancılık tamamen bitirilmiş durumda. Halk mağdur ve perişandır" dedi.

Bu arada Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu ve sendika üyeleriyle de bir süre sohbet eden milletvekilleri, işçilerin dert ve sorunlarını dinlediler. Erciş Şeker Fabrikası'nın bölge için çok önemli bir katma değere sahip olduğunu savunan CHP'li milletvekilleri, daha sonra ilçeden ayrıldı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ ERCİŞ'TE
CHP MİLLETVEKİLLERİ ERCİŞ'TE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 16:57:05
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 17:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?