5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çiçekler Azize Teyzeye

Bir süre önce yeni görevine başlayan Van Valisi Münir Karaloğlu, kendisine gönderilmeye devam edilen 'tebrik' çiçeklerini, Mikro Kredi Birimi'nden kredi alarak çiçekçilik yapan 55 yaşındaki Azize Turan'a hediye etti.


Van'a atanan Münir Karaloğlu'na yakın dostlarından ve Vanlılardan her gün onlarca çiçek geliyor. Karaloğlu da çoğunluğu canlı olan çiçekleri, özelliğini kaybetmemesi için katkı amaçlı Mikro Kredi Birimi'nden kredi alarak iş yeri açan işletmecilere hediye ediyor. Daha önce yaklaşık 100 adet çiçeği bu şekilde 2 işletmeciye hediye eden Karaloğlu, bu kez biriken çiçeklerin kendisini tebrik için gelen Azize Turan'a verilmesini istedi. Azize teyze ile yakından ilgilenen Karaloğlu, ilerlemiş yaşına rağmen aile
bütçesine katkı sağlamak amacıyla işletmecilik yapmasından dolayı kendisini kutladı ve en kısa süre içinde de işletmesine gitmek istediğini söyledi.

"VALİMİZİN BU JESTİ PARADAN DAHA KIYMETLİ"
Vali Karaloğlu'nun sıcak ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getiren Azize Turan, yapılan jestin kredi olarak verilen paradan çok daha kıymetli olduğunu söyledi. Turan "Valimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah böyle idarecilerimizin yardımcısı olsun, onları başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.
Gözlerindeki rahatsızlık yüzünden eşi çalışmayan 11 çocuk annesi Azize Turan, ailesine katkı sağlamak amacıyla 2007 yılında Van Valiliği Mikro Kredi Birimi'nden 400 TL kredi aldı. İlk zamanlar aldığı kredi ile evinde el işi yaparak çarşı pazarda satan Turan, aldığı kredileri ödedikten sonra bu kez işlerini büyütmek amaçlı 900 TL ve son olarak da 2 bin TL kredi aldı. El emeği göz nuru ürünlerini satan Azize teyze, geçtiğimiz yıl Beşyol mevkiinde bulunan 'Kadınlar El Emeği Çarşısı'nda el işi, hırdavat ve
çiçek satan bir iş yeri açtı. İşlerinin iyi olduğunu belirten Azize Turan, ilerlemiş yaşına rağmen ailesini kimseye muhtaç etmeden geçindirdiği için mutlu olduğunu ve destek sağlayan herkese teşekkür ettiği belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 12:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?