7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Çiftçiye düşük faizli kredi

ÇİFTÇİLERE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İMKANI

Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 2010 yılında uygulanmak üzere üreticilerin finansman ihtiyacının uygun koşullarda karşılanması amacıyla tarımsal üretime yönelik düşük faizli yatırım ve işletme kredisi verileceğini söyledi.

Özgökçe, Ziraat Odaları Birliği'nin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşme neticesinde çiftçilere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nce düşük faizli kredi verileceğini belirtti. Kredi almak isteyen çiftçilerin Ziraat Bankası'na veya üye oldukları tıram kredi kooperatiflerine müracaat edebileceğini söyleyen Özgökçe, "Krediler iyi tarım uygulamaları, organik tarım, sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi, AR-GE projeleri, hayvansal üretim, su ürünleri ve tarımsal sulama konularında işletme ve yatırım kredisi kullandırılacaktır" dedi.

Alınacak kredilerin yıllık faiz oranının yüzde 7 ile 13 arasında değiştiğini söyleyen Özgökçe, gerekli şartlar yerine getirilmek kaydıyla yatırım kredilerinde 1 milyon 500 bin TL'ye kadar mümkün olduğunu belirtti. Tarla içi damla sulama projelerinde 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi kullanılabilmekte olduğunu vurgulayan Özgökçe, tarımsal kredi kullanmak isteyen çiftçilerimizin Ziraat Bankası Şubeleri veya üyesi bulundukları Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Özgökçe, "Kredi vadeleri işletme kredilerinde 24 ay, yatırım kredilerinde ise 7 yılı geçmemek üzere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kendi uygulamaları esas alınarak belirlenecektir. Kredi kullandırımlarında konularına göre Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı'nca ortaklaşa hazırlanarak Resmi Gazete'de yayınlanacak tebliğde belirtilecek teknik kıstaslar dikkate alınacaktır. Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine kanuni takipte borcu bulunan veya bu hesaplarda kayıtlı olan borçları yeniden yapılandırılmış kredi borcu olup geri ödeme süreci devam eden üreticiler bu karardan yararlanamayacaktır. Kararname kapsamında kredi kullanmak isteyen üreticilerin 31 Aralık 2010 tarihine kadar Ziraat Bankası şubelerine veya Tarım Kredi Kooperatiflerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 12:02:02
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 15:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?