6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Çimento fabrikası kapasite arttırıyor

ÇİMENTO FABRİKASI KAPASİTE ARTIRIMINA GİDİYOR

Van Valisi Münir Karaloğlu, Edremit ilçesinde bulunan çimento fabrikasını gezerek, Genel Müdür Naci Rüzgar'dan bilgiler aldı.

Fabrikaya gelişinde yetkililer tarafından karşılanan Vali Münir Karaloğlu, yapılan çalışmaları yerinde görmek için fabrikayı gezdi. Daha sonra idare binasında Genel Müdür Naci Rüzgar ile bir araya gelen Vali Karaloğlu, fabrika ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Van Çimento Fabrikası'nın 2009 yılında Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. tarafından alındığını hatırlatan Naci Rüzgar, yılın sekiz ayı aktif olarak çalıştıklarını söyledi. Üretilen çimento miktarının Van ilinin çimento ihtiyacını karşılayamadığını da belirten Rüzgar, "2009 yılında Aşkale Grubu tarafından alınan Van Çimento Fabrikası, 2009 yılı içerisinde 297 bin ton çimento üretip satmıştır. Bu miktarın Van ilinin ihtiyacına cevap vermediğini biliyoruz. Van ilinin günden güne gelişmesi ve potansiyelin artması nedeniyle fabrikamızın kapasitesinin arttırılması için çeşitli çalışmalar başlattık. 2010 yılı içerisinde çimento üretimini 450 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

175 kişilik bir kadroyla çalıştıklarını belirten Rüzgar, iki yıldan beri fabrikada toz filtrelerinin olduğunu, bunların tam kapasiteyle çalıştığını ve bu kontrollerin bilgisayar ortamında takip edildiğini açıkladı.

Çevreye duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunan Karaloğlu, filtrelerin online olarak izlenmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Karaloğlu Van'a döndü.

ÇİMENTO FABRİKASI KAPASİTE ARTIRIMINA GİDİYOR
ÇİMENTO FABRİKASI KAPASİTE ARTIRIMINA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 18:33:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 18:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?