3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çıraklık eğitimi için çağrı

Van Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Yalçınkaya, mesleki eğitim dallarının önemine değinerek, çalışan çocukların çıraklık eğitimi almaları için velilere ve iş yeri sahiplerine çağrıda bulundu.


Sabri Yalçınkaya, kurumlarında 133 meslek dalında 650 öğrencinin kalfalık ve usta öğreticilik belgesi almak için Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitimlere katıldığını belirtti. 1987 yılında kurulan Van Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi'nde bugüne kadar 11 bin civarında kursiyerin belge aldığını ifade eden Yalçınkaya bütün meslek dallarını önemsediklerini kaydetti. Üzerinde durdukları ve önem verdikleri dalın çıraklık eğitimi olduğunu anlatan Yalçınkaya, "Kurumuzdan çıraklık eğitiminden başlayıp kendi işinin patronu olmuş yüzlerce insan bulunmaktadır. Yani bu eğitimi alan kişilerin yüzde 98'i kendi işini yapıyor. Ama çocukların gelecekte kendi iş yerinin sahibi olması için buraya gönderilmesi gerekmektedir. Fakat bir çok çocuk çalıştığı iş yerinden buraya gönderilmemektedir. Bu eğitimlerin önemini bilenler ise zaman bile kaybetmek istemiyor. Biz çalışan çocukların mağdur edilmesini istemiyoruz. Çünkü burada kalfalıktan sonra usta öğreticilik belgesini alamayan kişi iş yeri bile açamıyor. Onun için iş yeri sahipleri ve veliler, çalışan çocukların geleceği için çıraklık eğitimlerine önem vermeliler. Mesleki Eğitim Merkezimizde şuan 517 kişi çıraklık eğitimi almaktadır. Usta öğreticilik belgesi almak isteyen kursiyerlerle birlikte bu sayımız 620'i bulmaktadır. Van gibi bir yerde bu rakam çok az" dedi.


İlde çok sayıda işsizin bulunmasından dolayı vatandaşların da ne yapacaklarını bilemediklerini sözlerine ekleyen Sabri Yalçınkaya şöyle konuştu;
"Van Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi istihdama yönelik çalışmalar yapmaktadır. İşsizliğin had safhada olduğu bu dönemlerde mesleki eğitimlerinde önemi artmaktadır. Çünkü bu eğitimleri alamayan insanlar kendi işini yapamadığı gibi işsizler ordusuna katılmaktadır. Bundan dolayı bu eğitimlere halkımızın önem vermesini istiyoruz. Kurumumuzun aktiviteleri her yıl giderek artmaktadır ve aynı durumda kız kursiyerlerimizin de ilgisi çok büyük. Geçtiğimiz yıllarda kızlar sanayi bölgesine bile yaklaşamazken, bugün rahatlık gelip eğitimlerini tamamlamaları ve bu güven rahatlığının oluşmasından son derece mutluyuz."

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?