5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çocuklar bu şenliği çok sevdi

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri tarafından sahnelenen çeşitli oyunlarla devam ediyor.


Bu yıl 8'incisi düzenlenen Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin 15'inci gününde Van Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından bir şiir dinletisi düzenlendi. Okul öğrencileri tarafından kurulan grubun müzik şöleni verdiği programda, öğrenciler şiirler okuyup şarkılar söyledi.
İHA muhabirine bir açıklama yapan Van Devlet Tiyatro Müdürü Sedat Şenoğlu, etkinliğe beklediklerinden daha fazla ilgi gösterildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 14 bin seyirci ile buluştuklarını söyleyen Şenoğlu, "Şuan etkinliklerin bitmesine 4 gün kalmasına rağmen bu sayıyı geçtik. Şuan 15 binden fazla seyirci ile buluştuk. Bu yıl ki hedefimiz 18 bin seyirci" dedi.
Etkinlikler kapsamında, uçurtma şenliği, Akdamar Adası gezisi ve orman tiyatrosu yapacaklarını da söyleyen Sedat Şenoğlu "Ayrıca etkinlikler kapsamında 600 adet çam fıstık ağacını da toprakla buluşturacağız. Yapacağımız etkinliklere şenlikler kapsamında gösteri sunan öğrenciler katılacaktır. Amacımız tiyatro ile okullar arası kaynaşmayı sağlamaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?