3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çocuklara amcaları sahip çıktı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aldatılma iddiası ile babanın eşini öldürmesinin ardından orta kalan 5 çocuğa sahip çıkan 12 nüfuslu Aksu ailesine yardım elini uzattı.

Geçtiğim günlerde Yalım Erez Mahallesi'nde ikamet eden Ö.A., aldatıldığı iddiasıyla eşi B.A.'yı göğüs ve karnına iki el ateş ederek öldürmüş, daha sonra silahı ile birlikte polise giderek teslim olarak cinayeti itiraf etmişti. Yaşanan olayın ardından ortada kalan 5 çocuğa, maddi durumu iyi olmamasına rağmen Ö.A.'nın abisi Abdullah Aksu sahip çıkmıştı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin durumu Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'e bildirmeleri üzerine aileye yardım etmek üzere harekete geçtiler. İlk etapta aileye maddi gelir getirecek bir kaynakla başlanarak Abdullah Aksu'nun oğluna bir lokantada iş bularak başlandı. Ardından polis memurlarının kendi aralarında topladıkları parayla da aileye gıda malzemesi, bir iş adamı da çocuklara oyuncak aldı.

Yardımlar, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Müdür Yardımcısı Önder Okşar, Asayiş Şube Müdürü Kadir Kaplan, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Zafet Topkaya, Olay Yeri inceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Gökhan Doruk, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Fikret Tiren ve polis memurlarını yanına alarak Aksu ailesinin ikamet ettiği Yalım Erez Mahallesi'ndeki eve gitti. Burada aileye başsağlığında bulunan Kesmez, aile ile uzun süre sohbet etti. Sohbet sonrası beraberinde getirdikleri gıda malzemeleri aileye verirken, oyuncakları da çocuklara dağıttılar.

Ziyaretleri hakkında basın mensuplarına bilgi veren Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, önceki gün namus meselesi yüzünden işlenen bir cinayetin ardından 5 çocuğun ortada kaldığını belirterek "Hapse giren Ö.A.'nın abisi olan Abdullah bey, gelini ve eşi ile birlikte 17 nüfusa bakıyor. Bu elbette kolay değil. Biz de Emniyet Müdürlüğü olarak hem ailenin acısını paylaşmaya, hem de maddi yükünü azaltmak için kendi arkadaşlarımızla aramızda topladığımız paralarla aileye alınan gıda yardımı ile hayırsever iş adamımız tarafından çocuklara alınan hediyeleri vermeye geldik. Tabii ki böyle bir namus meselesinin insanın başına gelmesi kolay değil. Ancak herkesin başına herşey gelebilir. Bunun sonucu ise adalete teslim olması lazım. Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır. Tabii ki bunlar yanlış şeyler. Abdullah'ın kardeşinin de yaptığı olay çok yanlış. Artık bunun bitmesi lazım. Biz ve adliyeler bunun için varız. Eğer bir suç varsa cezayı da adalet verir" dedi.

Ö.A.'nın abisi Abdullah Aksu ise mahalle sakinleri tarafından tehdit edildikleri iddia ederek, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Yapılan sohbetin ardından evden ayrılan Müdür Kesmez, kadınların çoğunlukta olduğu kalabalık bir toplulukla karşılaştı. Aracından inerek bayanlarla sohbet etmek isteyen Kesmez, beklemedik bir durumla karşılaştı. Mahalle bayanları Kesmez'den biran önce bu ailenin mahalleden taşınmaları istediler. Müdür Kesmez, düşüncelerinin yanlış olduğunu anlatarak, "Başkasının hatasını çocukları niye ödesin. Zaten suçu işleyen adalete teslim olmuş ve cezasını çekmek için cezaevine gönderildi. Buradaki masum ailenin suçu nedir" dedi. İkna olmayan bayanları daha rahat konuşulması için Emniyet Müdürlüğü'ne davet eden Kesmez, mahalleden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 12:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?