2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Çocuklara giyim yardımı başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı'nın katkılarıyla il ve ilçe merkezlerindeki okullarda bulunan 650 öğrenciye verilecek giyim yardımı dağıtımı başladı. 

VATSO'nun kardeş okul ilan ettiği TOBB İlköğretim Okulu'nda başlayan dağıtım çalışmalarına katılan Başkan Zahir Kandaşoğlu, her yıl geleneksel hale getirdikleri yardımların bu yılki tutarının 25 bin YTL olduğunu ifade etti. 

Her okulda belirlenen 50 fakir öğrenciye mont ve kışlık ayakkabıdan oluşan giyim paketleri dağıtacağını belirten Kandaşoğlu, "Ramazan ayı içerisinde 750 fakir ailemize gıda yardımında bulunduk. Bugünde 650 öğrenciye verilecek olan yardım paketlerinin dağıtımı için toplandık. Kardeş okul ilan ettiğimiz TOBB İlköğretim Okulu'na büyük önem veriyoruz. Şuan içerisinde bulunduğumuz binada okuyan öğrencilerin aile durumları ortadadır. Zor imkanlarına rağmen çocuklarının okumaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunlara bir nebze de olsa yardım etmeyi kendimize görev biliyoruz. Sadece bu okulumuz değil bir çok kırsal bölgemizde aynı durum yaşanmaktadır. Burası dahil toplam 30 okulda bulunan öğrencilerimize giyim yardımı yapacağız. İlçelerimizin kırsal okullarından da bize gelen mektuplara cevap vererek dağıtımlarımızın bir kısmını buralara yönlendiriyoruz. Bu konuda yönetim kurulumuzda görev dağılımı yaptık" dedi. 

Zahir Kandaşoğlu, yaptığı konuşmanın ardından temsili olarak getirilen çocukları kendi elleriyle giydirdi. Yeni giyim malzemelerini alan çocukların ise yüzünde gülümseme yer alırken, eski ayakkabılarıyla birlikte sınıflarının yolunu tuttular.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:27:44
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 17:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?