3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çocuklardan SHİM'e ziyaret

Van Çocuk Hakları Komitesi'ne üye bir grup çocuk, Van Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik'i makamında ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladılar. 

Öğle saatlerinde Van Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Hakan Kuşman ile birlikte Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne (SHİM) giden çocuklar, Kemal Çelik'in elini öperek öğretmenler gününü kutladılar. 

Çelik, kendisine takdim edilen çiçek ve hediyeleri de aldıktan sonra çocuklarla bir süre sohbet etti. Öğretmenler günü kutlaması için yapılan ziyaretin gecikme sebebini anlatan Çelik, çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunduklarını ifade etti. Ziyaretin bu yüzden ertelendiğini vurgulayan Çelik, Türkiye'nin 81 ilinden çocukların TBMM'ye gittiğini kaydetti.
 
Van Çocuk Hakları Komitesi'ni de temsilen bir erkek bir de kız çocuğunun ziyarete katıldığını anlatan Çelik, "Van Çocuk Hakları Komitemizin kentte yapmış olduğu projeler ve düzenlenen seminerler CD ortamında çocuklarımız tarafından TBMM Başkanı Köksal Toptan ve milletvekillerine izlettirildi. Slayt sunum esnasında Van'da 8 bin 900 çocuğa ulaşıldığının açıklanması ile birlikte TBMM milletvekilleri tarafından yapılan çalışmalar alkışlarla karşılandı. Bir çok il komitesi en fazla bir projesini sunarken, bizim ekibimiz 19 projeyle büyük takdir toplamıştır. Bu da bizi son derece mutlu etmiştir" dedi. 

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini de dile getiren Çelik, çocuklara eğitimlerini aksatmamaları konusunda nasihatlerde bulundu. Çocuklara ülkenin geleceğinin kendileri olduğunu hatırlatan Çelik, ilerleyen yıllarda bu makamlarda onların bulunacağını sözlerine ekledi. 

Ziyaret, çocuklar ikramların yapılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 19:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?