5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çocukların el işleri sergilendi

Van'ın Muradiye İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü'nce desteklenen 'Karanlığıma bir mum yak' proje kapsamında özel eğitime muhtaç çocukların yaptıkları el işleri sergilendi.


Hükümet Konağı önünde kurulan çadırda düzenlenen serginin açılışına, Muradiye Cumhuriyet Başsavcısı Metin Bilgili, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Büyükatak, SYDV Müdürü Nurettin Yavrutürk ile bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile öğrenciler ve velileri katıldı.


SYDV Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Karanlığıma bir mum yak' projesi çerçevesinde özel eğitime muhtaç çocukların 6 haftada yaptıkları el işleri sergilendi. SYDV Müdürlüğü personeli olan Orhan Behçet'in hazırladığı proje kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü okuma salonunda görevli öğretmen Figen Karaca tarafından eğitim verilen engelli 40 öğrencinin yaptıkları bir birinden güzel el işi hediyelik eşyalar aynı zamanda satışa sunuldu. Sergiyi gezen katılımcılar, 40 engelli öğrencinin yaptığı el işi hediyelik eşyaları alarak projeye destek verdiler.
Engelli öğrencilerin el becerilerini ortaya koymak için böyle bir proje hazırlamayı gerekli gördüklerini belirten Orhan Behçet, projenin özel eğitime muhtaç olan engelli öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişime katkı sağlayacağını belirtti.
Yürütülen proje ile ilgili bilgi veren SYDV Müdürü Nurettin Yavrutürk ise özel eğitime muhtaç olan engelli öğrencilere yönelik yürütülen 'Karanlığıma bir mum yak' projesinin çok başarılı geçtiğini kaydetti. Özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik yürütülen 6 haftalık eğitimin çok verimli olduğunu kaydeden Yavrutürk, "Kısa sürede öğrencilere böyle güzel bir eğitim veren arkadaşlarımız ile bu serginin açılışına katılan herkese teşekkür ederim" dedi.


Yapılan konuşmaların ardında SYDV Müdürü Nurettin Yavrutürk, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunan Figen Karaca isimli öğretmene bir takdir belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?