6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Çocukların tehlikeli oyunu

ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ OYUNU

Van'da yeterli oyun alanları olmadığı için inşaat sahaları gibi sağlıksız alanlarda oynayan çocuklar ciddi tehlikelerle karşıya kalırken aileleri de tedirginlik yaşıyor.

Hacı Bekir Mahallesi Hisar Sokak sakinlerinin çocukları, çevrede yaşayan arkadaşları gibi yeterli oyun alanlarından yoksun. Okullarından arta kalan zamanlarını evlerinin çevresindeki boş buldukları alanlarda değerlendiren çocuklar, muhtemel tehlikeden de habersiz oynuyorlar. Mahallelerine park yapılmasını isteyen çocuklar, "Bize yakın yerlerde park, oyun alanları yok. Çok uzak ta olanlara da gidemiyoruz. Bu sebeple boş bulduğumuz alanlarda, inşaat alanlarında oynuyoruz" dediler.

Mahalle sakinlerinden Elif Aşan, çocuklarının oyun alanı olmadığı için yetkililerden şikayetçi olduklarını anlattı. Aşan, "Çocuklarımızın oyun alanı olarak inşaatları kullanmaları, her an tehlike altında olmaları bizi hem üzüyor hem de endişelendiriyor. Çocukların oyun oynamak için nereye gittiklerini bile bilmiyoruz. Çocuklar inşaatlarda toz toprak içinde oynadıkları için sürekli hasta oluyorlar. Yaşları çok küçük olan çocuklar bile burada oyun oynuyor. Çevrede yeterli park ve oyun alanı olursa çok memnun olacağız" dedi.

Mahallenin diğer sakinlerinden biri olan Sıracettin Çınarlı, "Çocuklarımızın yol ve inşaatlar üzerinde oynamalarını istemiyoruz. Her an arabaların çarpacağı veya inşaattan düşecekleri korkusu ile yaşıyoruz. Çocuklar inşaat üzerinde bulunan şişleri eğip asılarak salıncak gibi kullanıyor. Sadece sitelerde park var ve çocuklarımız oraya da alınmıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Mahallede üzücü olaylar yaşanmadan önce bu soruna bir çare bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ OYUNU
ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ OYUNU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 17:19:00
Güncelleme :6 Haziran 2010 Pazar 00:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?