5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Çok ilginç çekiliş!

Et ve Balık Kurum (EBK) Van Kombinası Müdürlüğü'nün açtığı 5 kişilik daimi şoförlük kadrosu için bin 935 kişi başvurunca, mülakat sınavına alınacaklar noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

EBK Van Kombinası Müdürlüğü'nün E Sınıfı sürücü belgesine sahip 5 kişi için açtığı daimi şoförlük kadrosu için 21'i öncelikli olmak üzere bin 956 kişinin başvurması üzerine mülakat sınavına alacaklar çekilen kura ile belirlendi. Van Kombinası Müdürlüğü bahçesinde saatlerce önce toplanan yaklaşık 150 kişi, uzun süre kura çekilmesini bekledi.

Bu sırada kimileri durmadan sigara içerken, bazıları ise ellerine aldıkları tespihi çekerek stres atmaya çalıştı. Van 4. Noter Başkatibi huzurunda çekilen kura sonucu bin 935 kişi içinde mülakat sınavına alacağı 10 kişi belirlendi. Bin 935 kişinin isminin içinde bulunduğu kutuyu getiren noter başkatibi, isimleri şeffaf bir naylon torbaya boşalttı. Uzun süre sınav komisyon üyeleri ile birlikte karıştıran başkatip, daha sonra 10 şanslı kişiyi belirlemek için birer birer çekmeye başladı.

Çekilen ilk 5 isim içinde Van'dan başvuranların bulunmaması tepkilere sebep oldu. Kalabalıktaki bazı vatandaşlar, Batı illerinde bulunan bir kişinin Van'daki bir kurumun alacağı personel için başvurmasının haksızlık olduğunu belittiler. Yapılan 6 çekilişte ise 1 Vanlı'nın isminin torbadan çıktığını duyan kalabalık uzun süre alkış tuttu.

Yaklaşık 10 dakika süren kura çekimi sonucunda ismi torbadan çıkan 10 kişiden sadece 3 kişi Vanlı olurken, toplanan 150 kişiden ise hiç birinin ismi torbadan çıkmadı. Büyük bir heyecan ile bekledikleri kura sonucunda ismi çıkmayan kalabalık, sesiz bir şekilde kurumda ayrıldılar.

EKB Van Kombinası Müdürü Hamit Çakır, 5 kişilik şoför kadrosu için Türkiye İş Kurumu'na yaptıkları talep üzerinde internet üzerinde 15 gün askıda kalan müracaat taleplerine bin 965 kişinin başvurduğu belirtti. Yaptıkları kura çekimi sonucu ismi çıkanlarla öncelikli olduğu için kuraya tabi tutulmayan 21 kişinin mülakat sınavına çağıracaklarını kaydeden Çakır, "Sayı fazla olduğu için Türkiye İş Kurumu ve EBK Genel Müdürlüğü'nün kura ile belirlemesini uygun gördüğü için bizde talimatları yerine getirdik" dedi.

Çakır, 10'u çekilen kura sonucu belirlenen ve 21'i öncelikli olan toplam 31 kişinin 14 Mayıs tarihinde yapacakları mülakat sınavına katılacağını, bundan sonra alacakları 5 kişiyi belirleyecekleri ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 20:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?