3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Çöplerden gelen sanat

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Saha Planlama ve Teşkilatlanma Departmanı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram, çocukların düşler atölyesi el sanatları etkinlikleri ile topladıkları çöpleri sanat eserlerine çevirdiğini söyledi. 

Düşler atölyesinde çocukların her türlü hayallerinin gerçekleştirildiğini belirten Rezzan Bayram, belirli bir program çerçevesinde öğrencilerin çevre bilincine katkı sağlamak üzere çeşitli bölgelerde topladıkları atıkları değerlendirdiklerini ifade etti. 

Gönüllüler nezaretinde eğitim parkı etrafı, Van Kalesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampus alanı gibi bölgelerde çöp toplayan çocuklar, bu atıkları düşler atölyesinde kullanılabilir malzemeye dönüştürüyor. Çocukların düşler atölyesinde çöpten sanata çevirdikleri malzemeler arasında bahçelerde toplanan çiçeklerin kurutulması, pet şişelerin etrafına atık kumaşlarla desen verilerek kalemlik ve vazo, pet şişelerin ve plastik pet bardakların içi doldurularak yapılan küçük heykel gibi çalışmalar bulunuyor. 

TEGV Saha Planlama Departmanı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram, bu çalışmadan amaçlarının çevre bilincini çocuklara aşılamanın yanı sıra, el sanatlarının da öğretilmesi olduğunu söyledi. Bayram, "Düşler atölyemizin el sanatlar etkinliği çerçevesinde çocuklarımızın atıklardan toplayarak yaptığı güzel çalışmalar yer alıyor. Bu etkinliklerle çocuklara çevre bilincini anlatıyoruz. Uzun süre yok olmadığı için çevre kirliliği yapan katı atıkları toplayarak atölyemizde değerlendiriyoruz. Gönüllülerimizle birlikte plan dahilinde belirlenen noktalarda katı atık toplayan çocuklarımız, çöpü sanata çeviriyorlar" dedi. 

Rezzan Bayram, 320 çocuğun 8 haftalık bir dönemde 10 gönüllü tarafından eğitime alındığını belirterek, çevre kulübü üyesi çocukları da bu bağlamda sürekli doğa gezilerine çıkararak katı atık topladıklarını söyledi. 

Çocukların topladığı çöplerden sanata dönüştürülen yaklaşık 800 eserin 15. Van-Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'nda TEGV tarafından açılan stantta sergilendiği ve fuar alanında görevlendirilen gönüllülerin ücretsiz olarak ziyaretçi çocukların yüzlerini boyadığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?