2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Çukurca'dan Ankara'ya başarı öyküsü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ülke genelinde 12 bölgede düzenlenen yarışmalarda, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı projenin Van Bölgesi adına Ankara'da yarışmaya katılmaya hak kazanması dikkatleri çekti.

Irak sınırında bulunan ve askeri hareketliliğin her geçen gün artarak devam ettiği Çukurca ilçesinde dünyaya gelen Parlak ailesinin 12 ve 14 yaşlarındaki çocukları tarafından hazırlanan '8 ile bölünebilmede yeni kural' isimli proje, 849 çalışma arasında bölgeyi temsilen seçilen 5 proje arasına girdi. Van, Ağrı, Batman, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Muş illeri arasında gerçekleşen bölge yarışmasında dereceye girerek Ankara'da yarışacak olan proje, Çukurca Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Şaban ve 8. sınıf öğrencisi olan ablası Mihriban Parlak tarafından Matematik Öğretmeni Adnan Can kontrolünde hazırlandı. Devlet memuru olarak görev yapan Kemal Parlak'ın 5 çocuğundan ikisinin hazırladığı projenin dereceye girmesi ailede sevince neden oldu. 4 çocuğunun okula gittiğini belirten baba Kemal Parlak, Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde olmalarına rağmen devletin eğitim için çok güzel imkanlar sağladığını söyledi. Çukurca ilçesinde eğitime sağlanan imkanlarla her geçen gün kalitenin arttığını belirten baba Parlak, böyle bir başarıya isimlerini yazdıran çocukları ile gurur duyduğunu söyledi. Kemal Parlak, "5 çocuğum var, bunlardan 4'ü okula gidiyor. İki çocuğum tarafından hazırlanan bir projenin bölgede dereceye girerek Ankara'ya gitmeye hak kazanması bizleri mutlu etti. Bu başarıda okul müdürü ve öğretmenlerinin payı çok büyüktür. Okulda çok temiz ve disiplinli bir eğitim sistemi mevcut. Başarıda devletimizin de katkısı çok büyük. Çünkü son zamanlarda Çukurca'da eğitim ve öğretime çok güzel imkanlar sağlandı. Çocuklarımız da bu imkanlardan yararlanarak güzel başarılara imza atıyor" dedi.

İLÇE KAYMAKAMI AYHAN AKPAY'DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Öğrencilerinin hazırladığı projenin Ankara'da yapılacak olan yarışmaya katılmaya hak kazanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Matematik Öğretmeni Adnan Can, bu başarıyı eğitime büyük destek veren İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay'a borçlu olduklarını söyledi. Proje hazırlama aşamasında kaymakamdan büyük destek aldıklarını vurgulayan Can, ilçede eğitim öğretim konusunda hiç bir eksiğin olmadığını ve gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Can, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz. Irak'a sıfır noktada olsak da çocuklarımız ülkeleri için elinden geleni yapacaktır. Biz de öğretmenler olarak çocuklarımızın vatana ve millete faydalı birey olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Hazırladıkları projenin dereceye girmesine sevindiklerini belirten 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Mihriban Parlak, bölgeyi temsilen Ankara'ya gitmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Şaban Parlak ise ülkesi için yeni projelere imza atmak istediğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?