5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

ÇYDD'den Ergenekon tepkisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şube Saymanı Nurşen Çoksöyler, derneklerinin Ergenekon ile ilişkilendirilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

Ergenekon operasyonu kapsamında sabah saat 07.00 sıralarından itibaren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şubesi'nde polis tarafından başlatılan arama devam ediyor. Derneğe polislerin giriş çıkışları devam ederken, Odalar İş Merkezi'nde bulunan şube binasına gelen Dernek Saymanı Nurşen Çoksöyler, gerçekleştirilen arama ile ilgili bir açıklama yaptı. Arama yapıldığını televizyondan öğrendiğini ifade eden Çoksöyler, derneklerinin Ergenekon ile ilişkilendirilmesine bir anlam veremediklerini belirterek, "Ülkesini seven ve eğitime destek veren insanlara bunlar yapılıyorsa bilemiyorum artık. Gerçekten inanamıyorum. Çünkü ÇYDD okullar yapan, eğitime destek veren, yeter ki kızlarımız okusun diye çırpınan bir dernektir. Bu nedenle de derneğimize böyle bir şey yapılmasına anlam veremiyorum. Ergenekon, takip ettiğimiz kadarıyla darbelerle ilişkili. Biz hem darbe hem de şeriata karşıyız. Ergenekon ile neden ilişkilendirdiler, bu yüzden anlayamadık" ifadelerini kullandı.

Eski Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in evinde arama yapılmasına da değinen Dernek Saymanı Nurşen Çoksöyler, "Ayşe Yüksel derneğin Merkez Yürütme Kurulu'nda görev yapıyor. Yani Van Şubesi ile bir alakası yok. Kendisi genel merkezde" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?