5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Dağıstanlı hacılara veda

Hac farizalarını yerine getirdikten sonra Türkiye üzerinden ülkelerine gitmeye çalışırken otobüsleri arızalanan 26 Dağıstanlı hacı, araçlarının tamir edilmesinin ardından kendilerine kucak açan Vanlı esnaf tarafından dualarla ülkelerine uğurlandı.

25 Kasım 2008 günü Suudi Arabistan'a giderek hac farizalarını yerine getiren Dağıstanlı hacının, dönüş yolunda Van'a geldikleri 14 Aralık 2008 Pazar günü otobüsleri arızalanmıştı. Dağıstanlı hacıları taşıyan araç, çekici vasıtasıyla tamir edilmek için Oto Sanayi Sitesi'nde bulunan Nejmettin Keser isimli ustanın yanına getirilmişti. Otobüsü tamir eden Keser, masrafları karşılamak için sanayide bulunan Medet Öğünmez, Mustafa Sağlam, Mikail İçgüleç ve İzzettin Çoktu'yla birlikte esnaflardan topladı. Bu sırada 14'ü bayan 26 hacıyı ise İzzettin Çoktu isimli vatandaş evinde misafir etti. İstanbul'dan temin edilen parçaların gelmesiyle otobüsün motoru kısa sürede toparlanarak hazır hale geldi.

Otobüsün tamiri yapıldıktan sonra 17 günlük mecburi Van misafirliği sona eren Dağıstanlı hacılar, ilk önce kaldıkları evde ev halkıyla vedalaşarak otobüsün bulunduğu Oto Sanayi Sitesi'ne gitti. Burada otobüslerinin çalışır vaziyette olduğunu gören hacılar, duygulu anlar yaşadı. Malzemelerini otobüse yerleştiren hacılar, kendilerine kucak açan esnafla vedalaştıktan sonra okunan duanın ardından ülkelerine gitmek üzere yola çıktı.

Dağıstanlı hacılara kucak açan esnaflardan Mustafa Sağlam, yaklaşık 17 günden bu yana hacıları misafir ettiklerini söyledi. Sağlam, ilk günden bu yana duyarlı esnaflarımızın desteğiyle Dağıstanlı hacılara hiç bir masraf ettirmeden bütün işlerini yaptık. Son olarak ta otobüsün yakıtını doldurduk. Şimdi ise ayrılık zamanı. Allah kazasız belasız yollarını açık etsin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 18:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mete IP: 85.110.48.xxx Tarih : 1.01.2009 22:16:45

Öncelikle Dağıstanlı Hacılara böylesine misafirperverlikle kucak açan ve yardımcı olan sayın Van halkımıza ve esnaflara canıgönülden teşekkür eder Allah Hayırlarını kabul etsin derim. VAN HALKININ MİSAFİRPERVERLİĞİVE YARDIMSEVERLİĞİNİ HERKES GÖRMÜŞTÜR ALLAH RAZI OLSUN