2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Dağlıca emrine kırmızı bülten

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkari'nin Dağlıca Tabur Komutanlığı'na yapılan baskının emrini verdiği belirtilen 3 üst düzey terörist için kırmızı bülten kararı çıkardı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Temmuz 2007 günü teröristlerce düzenlenen ve 12 askerin şehit olması, 16 askerin yaralanması ve 8 askerin de kaçırılmasıyla sonuçlanan hain baskın ile ilgili yürüttüğü soruşturma halen devam ediyor.

250. Madde ile görevli Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen soruşturmada yakalanan ve teslim olan bazı teröristlerin verdikleri ifadeler doğrultusunda, Dağlıca baskın emrini örgütün silahlı kanadı olan sözde Halk Savunma Güçleri (HPG) sorumlusu Suriye uyruklu Dr. Bahoz Kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiğini tespit edildi. Alınan emir ile saldırıyı 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ile 'Agit' kod adlı Vahdettin Karay yönettiği bilgisine ulaşan Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Van Ağır Ceza Mahkemesi'nden bu 3 terörist için kırmızı bülten çıkarma kararı aldı.

Teröristlerin yakalanması ve iade edilmesi için iade formu doldurularak Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderildiği kaydedildi.

Dağlıca baskınından sonra başlatılan soruşturmanın halen devam ettiğini ifade eden Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, bu sürecin gizlilik içinde yürütüldüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 20:44:14
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 20:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?