5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DAKAB Meclis Toplantısı yapıldı

Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) Meclis Toplantısı Van Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.


Van Valiliği Vali Ali Paşa Salonu'nda yapılan DAKAB 2009 Yılı Birinci Meclis Toplantısı'na Van Valisi Özdemir Çakacak'ın yanı sıra birliğe üye olan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Hakkari Valisi Muammer Türker ile Doğu Anadolu Kalkınma Birliği Koordinatörü ve Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, DAKAB Teknik Koordinatörü Mehmet Emin Çakay ve 4 ilin il genel meclis üyeleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Valisi Özdemir Çakacak, 29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeni seçilen ve DAKAB'ta da görev alan il genel meclis üyelerini kutladı. DAKAB'ın Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerini kapsadığını hatırlatan Vali Çakacak, özellikle bu illerin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik olarak Avrupa Birliği (AB) projelerinin uygulanmasında çok önemli bir işlev yerine getirdiğini kaydetti. Vali Çakacak, "Şunu memnuniyetle söyleyebiliriz ki, DAKAB, AB projelerinden en fazla proje üreten birlik olmuştur. DAKAB, aynı zamanda geçen yıl yine bu 4 ili kapsayan Kalkınma Ajansı'na temel teşkil etmektedir.

DAKAB'ta edindiğimiz tecrübeleri Kalkınma Ajansı'nda da uygulayacağız. AB hibe kredileri için 16 Ocak 2009 tarihinde biten çağrı projelerinde DAKAB, Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı ile ilgili olarak hazırladığı projelerden 90 taneden 30'u ilk değerlendirmeleri geçti. Yine en fazla projesi ilk değerlendirmeyi geçen bu bölgedir. Bundan dolayı çok önemsiyoruz. Proje hazırlanması, proje hazırlanmasında sivil toplum kuruluşlarına teknik destek sunması ve öncülük etmesi 4 ilimizde Avrupa Birliği'ne çok sayıda proje hazırlanmasına vesile olmuştur.

Amacımız bundan sonra da aynı şekilde Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'nin Avrupa Birliği hibe projelerinde hem yerel yönetimlere hem özel sektöre hem de sivil toplum kuruluşlarına önderlik etmesidir" dedi.
Vali Çakacak'ın yaptığı açılış konuşmasının ardında DAKAB Teknik Koordinatörü Mehmet Emin Çakay, meclis üyelerine 2008 yılında yapılan ve 2009 yılında yapılacak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?