7
Mayıs
2024
Salı
VAN

DASİDEF toplantısı başladı

DASİDEF BAŞKANLAR KURULU'NUN 9. TOPLANTISI VAN'DA BAŞLADI

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanlar Kurulu'nun 9. toplantısı Van'da başladı.

Federasyona bağlı 15 derneğin başkanları ile genel sekreterlerinin katıldığı toplantı Urartu Oteli'nde başladı. Toplantı, Maden Tetkik ve Arama Van Bölge Müdürü Ali Aydın'ın katılımcılara bölgede bulunan jeotermal kaynakları hakkında bilgi vermesiyle başladı. Bölgenin yeraltı maden kaynakları hakkında bilgi veren Aydın, sanayici ve iş adamlarına bölgeye yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra toplantının açılışı konuşmasını yapan DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız, sivil toplum örgütlerinin önemine değindi. Dernek başkan ve genel sekreterlerine bulundukları konumun değerini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Yıldız, "Başında bulunduğunuz sivil toplum kuruluşunun değerini bilin ve hiçbir zaman küçük görmeyin. Son yaşanan süreçte dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sivil toplum kuruluşları her şeye yön verme konumuna geldi. İlinizde düzenlenen etkinliklere katılmaktan geri kalmayın.

Gittiğiniz her yerde duygu ve düşüncelerinizi legal yollarla anlatın. Çünkü sivil toplum kuruluşları duygu ve düşünlerin legal yollarla anlatıldığı kurumlardı. Toplantılarınızı kapalı kapılar ardından değil, geniş kitleye hitap edeceğiniz şekilde yapın. Yani oyunu kuralına göre oynayın" dedi.

Yıldız'ın yaptığı konuşmanın ardından 30 Ocak 2010 tarihinde Erzurum'da yapılacak olan DASİDEF Genel Kurulu öncesi dernek başkanları ve genel sekreterleri ile bilgi alışverişinde bulunuldu. 2009 yılının değerlendirilmesi ve 2010 yılında beklentilerin de ele alındığı ve gün boyu devam edeceği belirtilen toplantının öğleden sonraki oturumuna Van Valisi Münir Karaloğlu'nun da katılacağı kaydedildi.

DASİDEF BAŞKANLAR KURULU'NUN 9. TOPLANTISI VAN'DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 13:41:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 15:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?