3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Davul zurna ile asker uğurlaması

Van'da 1988/2 tertip olarak vatani görevlerini yapacak olan gençler, aileleri ve yakınları tarafından davul zurna eşliğinde birliklerine uğurlandı.

Askere gidecek olan gençler için oluşturulan araç konvoyları şehir merkezinde tur atarken, Van Ferit Melen Havaalanı önünde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Asker uğurlamaya gelen aileleri ve yakınları davul zurna eşliğinde saatlerce halay çekti. Havaalanı önünde oluşturulan uzun halay kuyrukları ile gönüllerince eğlenen vatandaşlar, uğurlama anında duygulu anlar yaşadı. Büyük bir heyecanla çocuklarını uğurlayan aileler, askerlere sarılarak ağladı.

Ankara Mamak'ta bulunan askeri birliğine teslim olmak için Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Mehmet Çınar, vatan borcunu yapmak üzere seve seve askere gittiğini söyledi. Askerin babası Seyfettin Çınar ise gururla oğlunu asker ocağına gönderdiğini ve bu günü yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Uğurlama esnasında toplanan kalabalık asker adaylarını havaya atarak 'En büyük asker, bizim asker' sloganları ile birliklerine gönderdi. Bazı askerler ise arkadaşlarının omuzlarında havaalanına getirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?