5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Davullu zurnalı asker coşkusu

Van'da 1989/1 tertip olarak silah altına alınacak olan gençler, davul zurna eşliğinde birliklerine uğurlandı.

Acemi birliklerine gitmek üzere Van Ferit Melen Hava Alanı'na gelen askerler, aileleri ve sevenleri tarafından uğurlanıyor. Apronların önünde ellerine aldıkları Türk bayrakları ile etkili olan kar yağışı altında uzun süre çalınan davul zurna eşliğinde halay çeken askerin uçağa binme zamanı geldiği sırada ise duygu dolu anlar yaşanıyor.

Özellikle anneler, birkaç kez evlatlarına sarıldıktan sonra ayrılma esnasında ise gözyaşlarına hakim olamıyor. Aileler erkek evlatlarını askere göndermenin mutluluğunu yaşarken, 15 ay sürecek hasret ise gözyaşlarının dökülmesine sebep oluyor. Bazı asker yakınları ise ayrılma anını uzun uzun cep telefonu ve kamera ile kaydediyor. Askerler, arkadaş ve ailelerinin alkışlar eşliğinde 'En büyük asker bizim asker' sloganları ile kışlalarına uğurlanıyor. Vatani görevlerine başlamanın sevincini yaşayan gençler, yakınlarına 'Asker selamı' ile veda ediyor.
Çok sevdiği dayısını uğurlamaya gelen 7 yaşındaki Fatma Güneş isimli kız çocuğu ise vedalaşma anında gözyaşlarına hakim olamadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 10:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?